Avantajele consumului de pește pentru organism

Avantajele consumului de pește pentru organism
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Nutriționiștii au demonstrat, în nenumărate cazuri, cât este de benefic să consumi păstrăv. Astfel, această specie de pești conține: echivalentul retinolului, A-16, 224 mcg; tiamină, B1-0, 345 mg; riboflavină, B2 - 0, 327 mg; colină, B4 - 66, 012 mg; acid pantotenic, B5-1, 936 mg; piridoxină, B6-0, 197 mg; acid folic, B9-12, 112 μg; cobalamina, B12 - 7,684 μg; acid ascorbic, C-0, 499 mg; echivalent tocoferol, E-0, 191 mg; ficloquinona, K-0, 092 mcg; echivalentul de niacină, PP-4, 447 mg. Compoziția produsului include vitamina D (calciferol). Concentrația acestui compus este de 3,967 μg per 100 g. Consumul regulat de mâncăruri ce conțin carne de păstrăv ajută la activarea creierului, la creșterea eficienței, mărește concentrarea și capacitatea de a memora cantități mari de informații. Pe termen lung, condiția fizică se îmbunătățește, unghiile și părul cresc mai repede și mai sănătos.

Citit 541 ori Ultima modificare Sâmbătă, 19 August 2023 11:28

Mai multe din această categorie:

2 comentarii

  • postat de În perioada de caniculă, riști să cumperi pește alterat
    Sâmbătă, 19 August 2023 14:37
    109.166.129.***
    Evit să cumpăr pește în perioada de caniculă pentru că risc să prind o toxiinfecție alimentară....și am riscat, să cumpăr pește alterat, în unele pescării fiind dat afară de mirosul specific de pește alterat, chiar de la ușă.
    0
    0
  • postat de Ion
    Sâmbătă, 19 August 2023 13:10
    213.233.88.***
    Știți ce aveți în poză?
    O doză imensă de carbohidrați. Mămăliga are cam 250 de grame, deja doza zilnică a fost depășită.
    Peștele a fost dat prin mălai și prăjit. Altă greșeală.
    Ăla nu e mujdei, ci două linguri de ulei.
    Sănătos, nu?
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.