Cum ajungi să te deshidratezi în timp ce bei... bere

Cum ajungi să te deshidratezi în timp ce bei... bere
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Temperaturile ridicate sunt extrem de periculoase. Nu uitaţi însă că există băuturi pe care ar trebui să le evitaţi cu totul în timpul unui val de căldură.

Evitaţi alcoolul, indiferent în ce formă s-ar afla. O bere rece ca gheaţa pare modalitatea perfectă de a vă răcori într-o zi arzătoare, dar experţii avertizează că alcoolul în timpul unui val de căldură este cea mai proastă alegere. Alcoolul este un diuretic dovedit, ceea ce înseamnă că va creşte producţia de urină şi, prin urmare, vă drenează corpul de apă. Potrivit Crucii Roşii Americane, „acest lucru este valabil mai ales în cazul berii, care deshidratează organismul“. De asemenea, „ca substanţă chimică, şi cofeina creşte producţia de urină, ceea ce înseamnă că este un diuretic“. Dar totul depinde de cât de obişnuit este corpul dvs. cu cofeina. Dacă beţi cafea sau ceai zilnic şi le echilibraţi cu multă apă, probabil că puteţi să consumaţi aceste băuturi cu moderaţie în timpul unui val de căldură.

Băuturile carbogazoase conţin, de asemenea, cofeină şi, prin urmare, trebuie evitate. În plus, sucurile sunt de obicei foarte bogate în zahăr, iar cercetările arată că acesta poate duce la deshidratare suplimentară.

De evitat sunt şi băuturile energizante, tot din cauza conţinutului de cofeină şi de zahăr. Reţineţi, totuşi, că băuturile energizante şi băuturile pentru sport sunt două lucruri diferite. Acestea din urmă conţin electroliţi, care pot „înlocui sarea şi mineralele pe care le pierdeţi în transpiraţie“, notează Crucea Roşie.

Citit 879 ori Ultima modificare Duminică, 03 Septembrie 2023 17:01

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.