Aripioare de pui la tigaie cu usturoi, roșii și ierburi mediteraneene

Aripioare de pui la tigaie cu usturoi, roșii și ierburi mediteraneene
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ingrediente: 6 aripi de pui, ulei de măsline, 3 căței de usturoi, 2 roșii, busuioc, oregano, rozmarin, cimbru, sare, piper, sos Cipotle de la Tabasco.

Preparare: Se curăță aripioarele de puf și tuleie și se taie ultimul segment. Se taie roșiile în cubulețe. Se încinge ușor uleiul și se pun aripioarele la rumenit. Dacă faceți mai multe aripioare, este recomandat să lucrați în mai multe tranșe, iar tigaia să fie una largă, încăpătoare. Dacă stropește, puteți acoperi tigaia cu o sită adecvată, dar nu cu capac. Nu se pune încă sare. Se trage totul la tigaie (la foc mare). Se zdrobește usturoiul și se freacă cu câteva picături de sos Tabasco Chipotle (are aromă naturală de ardei afumați), cu un pic de ulei și sare. Puteți folosi orice sos picant de ardei (hot chili sauce) sau să nu puneți deloc. Se obține o pastă foarte aromată și potrivit de picantă, pe care am pus-o în tigaie peste aripi. Acum am sărat și piperat aripile și am adăugat roșiile și ierburile aromatice. Am turnat și circa 150 ml apă și am lăsat totul la fiert la foc mare până a ajuns la fierbere. Apoi am redus focul la mic. Pe parcurs am mai adăugat încă de două ori câte 50 ml apă, atunci când aceasta a scăzut prea tare. Din când în când am întors și aripioarele de pe o parte pe alta. Când carnea a început să se desprindă de pe os înseamnă că aceste aripioare de pui la tigaie sunt gata. Am stins focul și am presărat aripile cu câteva ierburi mediteraneene tocate.

Când aripioarele sunt gata, acestea miros demențial! Se pot servi cu o salată verde cu vinegretă simplă și niște cartofi noi. La fel de bine merge și un orez simplu fiert.

Aripioare marinate la cuptor

Ingrediente: 10 aripi de pui, 2 cepe (una roșie și una galbenă), 400 g smântână fermentată cu minim 20% grăsime, 3 căței de usturoi, rozmarin, cimbru, oregano, busuioc, sare, piper, boia dulce sau iute .

Preparare: Pentru marinată, amestecăm ceapa tocată mărunt cu usturoiul dat prin presă, cu ierburile aromatice, cu boiaua și smântâna. Aripioarele curățate se sărează. Se pun într-o cutie de plastic cu capac sau într-o pungă rezistentă și se acoperă cu marinata de smântână. Se lasă 8-10 ore la frigider. Scoatem aripioarele din marinată și îndepărtăm tot grosul marinatei. Pe un grătar al cuptorului se asează aripioarele astfel curățate și se coc.

Citit 2065 ori Ultima modificare Vineri, 01 Septembrie 2023 18:50

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.