Beneficiile ardeiului iute

Beneficiile ardeiului iute
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Are un gust picant și intens, numai bun de încercat atunci când ai nevoie de ceva care să îți trezească simțurile, dar și numeroase beneficii terapeutice. Îl poți folosi atât în bucătărie, pentru condimentarea diferitelor preparate, cât și la ameliorarea unor manifestări, datorită proprietăților medicinale. Are un conținut caloric scăzut și este bogat în antioxidanți, vitamine și minerale.

Ardeiul iute este campion în ceea ce privește conținutul de vitamina C. O cantitate de 100 g de ardei iute conține 34 de miligrame de vitamina C. Conținutul acestei vitamine crește în timpul maturizării ardeiului, de aceea este dublu într-un ardei iute roșu față de cel verde. Vitamina C are proprietăți antioxidante și ajută, printre altele, la reducerea stresului oxidativ și a inflamației în organism, având efect protector împotriva unor afecțiuni asociate îmbătrânirii.

Citit 693 ori Ultima modificare Joi, 28 Septembrie 2023 13:55

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.