Reţeta săptămânii. Dulceață de ardei iuți

Reţeta săptămânii. Dulceață de ardei iuți
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ingrediente: 1 kg ardei iuți roșii, ½ kg gogoșari, 1 litru oțet, 1 kg zahăr, 1 linguriță sare, câțiva căței de usturoi întregi, 3 frunze de dafin

Preparare: Ardeii iuți se spală și li se dau jos codițele. Apoi se dau prin mașina de tocat. Nu eliminați semințele dacă preferați intensitatea iuțelii dată de acestea. Într-o oală largă se pun primele patru ingrediente, la foc mic. Cățeii de usturoi și frunzele de dafin se adaugă după ce scade lichidul, acestea se scot când se oprește focul. Se sărează mai spre final, când dulceața a scăzut binișor. Se amestecă ușor din când în când. Se face testul ca la orice gem de fructe. Pentru un sos fin, după ce s-au scos cățeii de usturoi și frunzele de dafin, înainte de a se opri focul, folosiți un mixer vertical care pentru mai puțin de un minut să mixeze sosul. Lichidul fierbinte se toarnă în borcanele sterilizate bine în cuptorul încins. Se închid cu capace și se lasă la răcit, înfășate în pături.

Dulceața de ardei iute este un preparat întâlnit din ce în ce mai des în gospodăriile românilor. Va merge grozav cu o friptură de rață, dar și pe un platou cu aperitive, în special cu brânzeturi maturate și mezeluri crud-uscate.

Citit 527 ori Ultima modificare Sâmbătă, 30 Septembrie 2023 01:45

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.