Compot de struguri

Compot de struguri
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ingrediente: 300 g boabe de struguri (depinde de mărime și de cum se așază în borcan), 2-3 cuișoare, 30 grame zahăr, circa 200 ml apă.

Preparare: Strugurii se spală și se lasă la scurs. Cel mai bine este să cufundați ciorchinii de struguri în apă rece și să-i lăsați măcar 10 minute, apoi să schimbați apa și să repetați operațiunea. Apoi se desfac boabele de pe ciorchine și se scurg bine.

Până scoateți boabele de struguri faceți și siropul. Într-o crăticioară puneți zahărul, 2-3 cuișoare și apa. Lăsați să fiarbă circa 5 minute la foc mic. Când siropul fiert s-a răcorit un pic (să fie cald), punem borcanele pe o tavă metalică și turnăm siropul peste struguri.

Închidem borcanele cu capacele din dotare și le strângem bine. Urmează fierberea în bain-marie. Aceasta durează circa 25-30 de minute, cronometrate din momentul în care apa începe să fiarbă. După încheierea timpului de fierbere în baie de apă și abur, borcanele cu compot de struguri se lasă la răcit în aceeași oală, câteva ore.

Borcanele pot sta în cămara pentru iarnă, după ce s-au răcit complet. Ele rezistă foarte bine și doi ani, păstrându-și savoarea fructelor, prospețimea și vitaminele.

Citit 622 ori Ultima modificare Sâmbătă, 07 Octombrie 2023 09:28

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.