Găluște cu prune. Gustul copilăriei

Găluște cu prune. Gustul copilăriei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ingrediente: 1 kg cartofi noi,  300 g făină, 1 ou, sare după gust, 500 g prune, 6 linguri de pesmet, zahăr tos după gust 

Preparare: Se spală prunele, li se scot sâmburii și sunt așezate într-un castron, peste care se presară zahăr tos. Apoi se pun 6 linguri de pesmet într-o cratiță și se lasă pe foc, timp în care se amestecă încontinuu până capătă o culoare arămie. După ce s-a rumenit pesmetul, se ia cratița de pe foc și se adaugă câteva linguri de zahăr tos, iar apoi se amestecă până se omogenizează. Se spală și cartofii și se pun la fiert, fără a fi curățați, într-o oală cu apă și puțină sare.

După ce s-au fiert, se scot și se curăță de coajă, apoi se dau prin presa de cartofi. Se adaugă un ou, sare, făină și se amestecă totul până se obține o compoziție omogenă. Se ia o lingură din compoziția de cartofi, se pune în palmă, iar în mijloc se pune o jumătate de prună și se formează o gălușcă rotundă. Într-o cratiță cu apă și sare, se pun găluștele la fiert. Când găluștele cu prune încep să se ridice la suprafață, înseamnă că sunt fierte. Atunci se scot pe o farfurie la scurs și se dau prin pesmet cu zahăr.

Citit 242 ori Ultima modificare Marți, 24 Octombrie 2023 14:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.