Fursecuri fragede cu gem

Fursecuri fragede cu gem
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Ingrediente: 100 g unt, 1 ou, 80 grame zahăr, sare, 80 ml smântână 20%, 2 linguri zeamă de portocale, 1 linguriță praf de copt, 180 g făină, 150 g gem.

Mod de preparare: Amestecăm făina cu praful de copt și cernem totul într-un bol încăpător. Separat, mixăm untul moale împreună cu zahărul, după care adăugăm sarea și oul și omogenizăm. Adăugăm și zeama de portocale și smântâna și amestecăm din nou. La final, adăugăm făina și mixăm la viteză mică. Transferăm aluatul astfel obținut într-un poș. Tapetăm o tavă mare cu hârtie de copt. Formăm fursecurile cu ajutorului poșului, pe tava pregătită. Coacem fursecurile timp de 10-15 minute, la cuptorul preîncălzit la 180 de grade. După ce se răcesc puțin, le lipim 2 câte 2 cu gemul preferat și le dăm prin zahăr pudră.

Fursecuri cu nucă, miere și rom

Ingrediente: 100 g unt la temperatura camerei, 25 g miere, 45 g zahăr pudră, 1 gălbenuș, 150 g făină, 75 g nucă măcinată, 2 linguri lapte, 1 vârf cuțit sare, 1 linguriță esență de rom, miez de nucă (pentru ornat)

Preparare: Punem în mixer untul moale, mierea, zahărul pudră și sarea. Mixăm 2-3 minute, la viteza maximă, apoi adăugăm gălbenușul și mixăm încă 2-3 minute. Adăugăm făina cernută, nuca măcinată, esența de rom și laptele și mixăm până când obținem un aluat omogen. Formăm biluțe cât o nucă și le așezăm în tava tapetată cu hârtie de copt, la o distanță de circa 4-5 cm între ele. Le aplatizăm pe mijloc cu degetul, apoi punem în centrul fiecărui fursec o jumătate de miez de nucă. Coacem fursecurile în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru circa 20 de minute. Scoatem tava din cuptor, lăsăm fursecurile să se răcească în tavă circa 10 minute, apoi le scoatem pe un grătar și le pudrăm cu zahăr vanilat.

Citit 3824 ori Ultima modificare Sâmbătă, 18 Noiembrie 2023 18:39

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.