Tocană din fructe de mare

Tocană din fructe de mare
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ingrediente: 300 g creveți, fileurile de la 1 pește, 300 g vongole, 300 g midii, 1 ceapă, ½ ardei iute, 2 legături pătrunjel, 2 lingurițe pasta de tomate, conservă pulpă de roșii, 3-4 linguri ulei de măsline, 200 ml vin alb, 200 ml supă de legume, 4-6 căței de usturoi, sare, piper. 

Preparare: Încinge câteva linguri de ulei de măsline într-o tigaie cu pereții mai înalți sau într-o oală. Toacă mărunt ceapa și călește-o în uleiul încins. Adaugă apoi pasta de tomate și amestecă. Toarnă conserva de roșii și amestecă din nou, apoi vinul. Lasă sosul astfel format pe foc mare, până începe să dea în clocot. Dă focul mai încet și fierbe timp de 15-20 de minute, până scade la aproape jumătate. Între timp, decortichează creveții îndepărtându-le capul și vena, apoi clătește-i puțin cu apă rece. Curăță vongolele și midiile și taie fileurile de pește. Când sosul a scăzut, adaugă supa de legume, usturoiul zdrobit și ardeiul iute. Pune în oală și peștele împreună cu fructele de mare. Amestecă și lasă pe foc cam 5-7 minute (nu trebuie fiert prea mult, pentru a nu se întări). Când tocana e gata, presară deasupra pătrunjelul proaspăt tocat, sare și piper și servește-o împreună cu felii de ciabatta coapte pe grătar, unse cu usturoi.

Citit 531 ori Ultima modificare Sâmbătă, 25 Noiembrie 2023 01:41

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.