Pizza de post

Pizza de post
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ingrediente: pentru blat: 300 grame făină, 3 linguri ulei de măsline, 1 lingură zahăr, 1 plic drojdie uscată, 1 praf de sare; pentru umplutură: sos marinara, legume la alegere: porumb, ceapă, ardei, roșii, măsline, ciuperci, brânză tofu, oregano; pentru sos marinara: 2 linguri ulei de măsline, 6 căței de usturoi, 750-800 g roșii la conservă, 1 praf de ardei iute, sare, oregano, piper,  1 crenguță de busuioc.

Preparare: În primul rând se face aluatul din  ingredientele pentru blat enumerate mai sus. Amestecă făina și sarea cu uleiul și zahărul. Diluează drojdia uscată cu puțină apă caldă și pune-o peste făină. Frământă bine totul până obții un aluat omogen, apoi presară puțină făină deasupra aluatului de pizza și lasă-l la crescut într-un vas acoperit cu un prosop de bucătărie curat. Când a crescut îndeajuns, aluatul se întinde cu sucitorul și se taie după cum dorești.

Pentru sosul marinara, încinge uleiul de măsline într-o cratiță. Adaugă usturoiul tăiat/tocat și sotează-l un minut, amestecând continuu. Adaugă roșiile tocate bine, sare, oregano, piper, praf de ardei iute și amestecă bine. Pune crenguța de busuioc la suprafața sosului și împinge-o cu lingura înăuntru. Atenție, nu o tăia/toca, deoarece o vei scoate la final. Când clocotește ușor sosul, redu focul la mediu spre mic și lasă-l așa pentru încă 10-15 minute, să se îngroașe. Se poate servi imediat sau se poate ține la frigider într-un recipient cu capac, pentru maximum cinci zile.

Peste aluatul întins, pune sosul marinara și legumele dorite. Brânza tofu o poți da pe răzătoare sau o poţi pune felii/cubulețe. Nu are același gust cu brânza normală, desigur, dar aroma ei ajută la savoarea finală a pizzei de post.

O idee perfectă pentru zilele de post în care vrei să scapi repede de gătit.

Citit 520 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Noiembrie 2023 18:34

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.