File de somon cu legume

File de somon cu legume
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ingrediente: 1,9 kg file de somon, 50 ml ulei de măsline, 3 linguri zahăr brun (sau miere), 1 lingură sos de soia, 1 lingură boia de ardei dulce afumat, 1 cățel mare de usturoi pisat, sucul unei lămâi medii, sucul unei portocale mici, circa 1 linguriță sare, 1/4 linguriță piper alb măcinat.

Preparare: Curăță fileul de somon, spală-l și șterge-l cu șervețele de hârtie. Sărează și piperează carnea, pe ambele părți. Într-un bol amestecă uleiul, sucurile de citrice, zahărul, usturoiul, boiaua și sosul de soia. Acoperă tava cuptorului cu folie de aluminiu și așază peștele în ea. Masează bine fileul de somon cu acest amestec și toarnă restul de sos în tava. Apropie marginile foii de aluminiu, astfel încât să creezi un cuibușor în jurul peștelui. Coace peștele în cuptorul încălzit la 200 de grade, circa 35 de minute. Pentru a obține o carne suculentă, dar și o culoare frumoasă, se unge fileul de somon cu sosul din tavă. Repetă această procedură la fiecare 10 minute. Fileul de somon la cuptor poate fi servit și cu cu broccoli blanșat sau cu diferite dressinguri. Cel mai potrivit este cel cu muștar și miere.

Citit 543 ori Ultima modificare Duminică, 03 Decembrie 2023 12:08

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.