Cum împărtășim fanteziile sexuale în cuplu

Cum împărtășim fanteziile sexuale în cuplu
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Este important ca partenerii să își împărtășească fanteziile sexuale și chiar să le transpună în realitate, însă în practică lucrurile sunt mai complicate decât în teorie

Motivul îl constituie faptul că multe persoane se tem că împărtășirea propriilor fantezii sexuale le-ar putea afecta relația prin faptul că partenerul sau partenera ar considera aceste dorințe cel puțin ciudate. Totuși, prin parcurgerea unor etape, împărtășirea fanteziilor sexuale devine un fapt absolut firesc și benefic pentru relația de cuplu. Iată cum ar trebui procedat:

Stabilirea consimțământului - este necesar să aduci în discuție subiectul, iar în acest context să întrebi partenerul sau partenera dacă este de acord cu împărtășirea fanteziilor și dacă este pregătit/ă să afle lucruri ce i s-ar putea părea neobișnuite.

Stabilirea unor limite - dacă ați trecut de acest prim prag, stabiliți niște limite până la care puteți împinge lucrurile și niște cuvinte de siguranță prin intermediul cărora unul dintre parteneri să dea de înțeles că practicile la care apelați îi provoacă disconfort.

Folosirea mijloacelor de protecție împotriva bolilor cu transmitere sexuală - anumite fantezii pot crește riscul de contractare a unor boli cu transmitere sexuală, astfel că nu trebuie să ignorați acest risc și să vă luați toate măsurile preventive.

Când devin fanteziile periculoase

Fanteziile sexuale încep să reprezinte un pericol în momentul în care ajung să te obsedeze din ce în ce mai des, în așa măsură încât devine dificil să te concentrezi la alte lucruri pe care le ai de făcut. Se poate ajunge astfel foarte ușor la dependență sexuală, care este o tulburare a impulsului sexual. Deseori, persoanele dependente de sex se confruntă cu acuzații de hărțuire sexuală, comportament indecent, pierderea locului de muncă și, în final, izolarea socială.

(articol realizat din surse online)

Citit 1015 ori Ultima modificare Vineri, 22 Decembrie 2023 15:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.