Tochitură de pui cu mămăliguță

Tochitură de pui cu mămăliguță
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ingrediente: 1 piept de pui (mare) dezosat, 500 g ficăței de pui, 500 g pipote, o căpățână de usturoi, 50 ml vin roșu, 100 ml suc de roșii sau bulion, condimente după gust: sare, piper, chili, cimbru, busuioc și tarhon; opțional: pătrunjel proaspăt sau mărar, un ardei iute verde/roșu.

Preparare: Curățăm ficatul, pipotele și pieptul de pui, le spălăm bine și le punem la prăjit în câteva linguri de ulei. Când s-au rumenit frumos, adăugăm condimentele dorite, după gust, usturoiul tăiat felii și vinul roșu. Le lăsăm să fiarbă înăbușit până se evaporă vinul, moment în care putem adăuga sucul de roșii sau bulionul. Mai lăsăm pe foc cât să dea în clocot de câteva ori și să scadă suficient cât sosul format să fie mai dens. Se servește cald, cu  mămăliguță! Carnea de pui poate fi înlocuită și cu carne de porc. Pentru tochitura de porc se folosește carne cu grăsime (pulpă, ceafă sau piept de porc), lângă acestea ajungând apoi în tigaie și bucățele de cârnați afumați. În majoritatea restaurantelor, tochitura se servește aranjată cu un ou ochi peste mămăligă și cu brânză rasă. Desigur, gustul tochiturii este unul de neuitat, fie că este pregătită cu carne de porc sau de pui.

Citit 1008 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Ianuarie 2024 01:27

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.