Alimente bune pentru viața sexuală

Alimente bune pentru viața sexuală
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ceea ce o persoană mănâncă sau bea poate sta la baza unei vieți sexuale robuste și active. O dietă echilibrată nu numai că va crește libidoul, performanța sexuală, dar va îmbunătăți viața romantică și starea generală de sănătate.

Mic-dejun echilibrat. Prima masă a zilei este cea mai importantă și trebuie să conțină proteine și fibre, cum ar fi un iaurt cu fructe proaspete de pădure sau unt de arahide pe pâine prăjită integrală, de grâu. Mai multă energie înseamnă că la sfârșitul unei zile pline o persoană se poate bucura de intimitate, alături de partenerul său.

Multe lichide. Hidratarea ajută pe orice persoană să rămână în alertă, mental și fizic. Indicat ar fi să se bea în fiecare zi aproximativ doi litri de lichide (cantitatea acestora va crește dacă o persoană preferă în mod special ceaiurile sau băuturile care conțin cofeină).

Legume cu frunze verzi, fructe cu coajă lemnoasă și ulei de măsline. Grăsimile sunt necesare organismului pentru ca acesta să producă hormonii sexuali testosteron și estrogen. În cazul în care regimul alimentar nu conține prea multe grăsimi, nu se vor atinge nivelurile adecvate ale acestor hormoni, iar libidoul (mai ales în cazul femeilor) va fi scăzut. Grăsimi sănătoase, nesaturate se găsesc în uleiul de măsline, peștele gras, legume cu frunze verzi și fructe cu coaja lemnoasă. Aceste alimente sunt bogate în acizi grași Omega 3. 

Carne slabă de pui și pește. Când nu există suficiente proteine în dieta unei persoane, nivelul de dopamină din creier, neurotransmițătorul asociat cu sentimentul de fericire și al senzației de bine, va diminua dorința de intimitate. O femeie activă ar trebui să consume cel puțin 0,5 grame de proteine per kilogram pe zi (din totalul greutății corporale). 

Un pahar de vin la cină. Un pahar de vin la cină poate ajuta la crearea stării de spirit necesare intimității, oferind un sentiment de relaxare și calm, fără însă a diminua dorința sexuală sau cantitatea de energie a unei persoane. În cazul bărbaților, cel mai potrivit s-a dovedit a fi vinul roșu care intensifică circulația sanguină. 

Puțină ciocolată neagră. Ciocolata neagră are efect antidepresiv, crește buna dispoziție și libidoul femeilor. De aceea, câteva tablete pot fi perfecte pentru o întâlnire în dormitor. 

Citit 552 ori Ultima modificare Duminică, 03 Martie 2024 11:04

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.