Alec Baldwin, acuzat de omor prin imprudență. Procesul împușcăturii fatale de pe platoul de filmare

Alec Baldwin, acuzat de omor prin imprudență. Procesul împușcăturii fatale de pe platoul de filmare
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Procesul actorului Alec Baldwin pentru omor prin imprudenţă va avea loc începând din 10 iulie, după ce directoarea de imagine Halyna Hutchins a fost împuşcată mortal, în 2021, în timpul filmărilor de la lungmetrajul „Rust”, a decis un judecător din statul american New Mexico, informează Reuters, citată de Agerpres. Acesta va fi un eveniment remarcabil, întrucât există puţine precedente la Hollywood ca un actor să fie judecat penal pentru o împuşcătură pe platoul de filmare.

Halyna Hutchins a murit atunci când copia unui revolver Colt 45 cu care Alec Baldwin repeta în interiorul unei biserici amenajate pe platoul de filmare de lângă Santa Fe a tras un glonţ real, care l-a rănit şi pe regizorul filmului Joel Souza.

Armuriera peliculei, Hannah Guttierez, este judecată în prezent pentru că ar fi adus gloanţe reale pentru pistolul Colt 45 pe platoul de filmare şi pentru că nu le-ar fi deosebit de gloanţele oarbe, din cauza a ceea ce procurorii au spus că a fost „o muncă neglijentă şi neprofesionistă”. Hannah Gutierrez le-a spus poliţiştilor că a încărcat gloanţe reale în arma folosită de Alec Baldwin, confundându-le cu gloanţe oarbe.

La fel ca Alec Baldwin, Hannah Gutierrez se confruntă cu acuzaţii de omor prin imprudenţă. Avocaţii ei spun că ea a devenit „un ţap ispăşitor” din cauza faptului că actorul nu a respectat regulile de siguranţă pentru armele de foc şi a unei producţii haotice, cu buget redus, în care recomandările de siguranţă au fost ignorate pentru a economisi timp.

HotNews relatează că procurorii au arătat juraților din procesul armurierului Hannah Gutierrez SMS-uri în care aceasta spunea că a fumat pentru „a se droga” în noaptea dinaintea accidentului fatal. Consumul de marijuana, cocaină și alcool de către Gutierrez în serile de după filmări i-ar fi afectat atenția și gândirea la locul de muncă pe 21 octombrie 2021, când a încărcat din greșeală un glonț real într-o armă cu care repeta actorul Alec Baldwin, au susținut procurorii în dosarele depuse în instanță.

Experții în drept spun că, dacă procurorii vor convinge juriul că Gutierrez era în stare de ebrietate pe platou, unde era responsabilă de siguranța armelor de foc, ea ar putea fi condamnată pentru omor involuntar, care se pedepsește cu până la 18 luni. Gutierrez este, de asemenea, acuzată de falsificare de probe, pentru că ar fi înmânat o pungă de cocaină unui coleg de echipă după incident pentru a împiedica poliția să o găsească. Gutierrez a pledat nevinovat la ambele acuzații.

După ce acuzațiile împotriva lui Alec Baldwin au fost retrase anul trecut, procurorii s-au adresat unui mare juriu pentru a-l pune din nou sub acuzare pe actor, după ce un test independent al acelui revolver a confirmat concluzia experţilor de la FBI, potrivit cărora pistolul nu ar fi putut să tragă dacă cineva nu ar fi apăsat pe trăgaci.

Citit 726 ori Ultima modificare Sâmbătă, 02 Martie 2024 10:17

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.