Profiterol

Profiterol
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ingrediente: pentru aluat: 120 g făină, 3 ouă (180 g), 60 g unt, 75 ml apă, 75 ml lapte, sare; pentru cremă: 200 g zahăr, 60 g amidon, 500 ml lapte, 1 gălbenuș, 80 g unt, esență vanilie.

Preparare: Într-o cratiță puneți laptele, apa, sarea și untul și lăsați la foc mic până se topește untul. Adăugați apoi toată făina și amestecați pe foc mic până de formează un aluat. Lăsați compoziția să se răcorească. Adăugați ouăle pe rând și mixați până obțineți un aluat omogen și de o consistență moale. Puneți aluatul într-un poș echipat cu dui (șpriț) simplu, rotund, având deschiderea de 1 cm. Puneți hârtie de copt și formați mici grămăjoare lăsând suficient spațiu între ele. Nivelați vârfurile, acolo unde este nevoie. Dați tava la cuptor la 200 de grade pentru 10 minute, apoi la 180 de grade pentru alte 10-12 minute, până prind culoare aurie.

Pentru cremă, amestecați într-un bol zahărul cu amidonul. Adăugați gălbenușul și laptele și amestecați din nou până se omogenizează. Turnați compoziția într-o cratiță, amestecând constant. Când crema s-a închegat, adăugați esența de vanilie și untul. Amestecați până se încorporează și transferați crema într-un bol. După ce s-a răcit și s-a întărit, mixați din nou. Puneți crema în poș și umpleți gogoșelele. Presărați zahăr pe deasupra.

Citit 327 ori Ultima modificare Luni, 04 Martie 2024 16:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.