„Nașterea lui Bond”, în cel mai nou film semnat Guy Ritchie

„Nașterea lui Bond”, în cel mai nou film semnat Guy Ritchie
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Prin cel mai recent film al său, ''The Ministry of Ungentlemanly Warfare'', inspirat de o misiune reală din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, regizorul britanic Guy Ritchie încearcă să lămurească un eveniment istoric semnificativ, dar şi să-şi distreze spectatorii, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Filmul este o repovestire ficţionalizată a Operaţiunii Postmaster, un raid desfăşurat în 1941-1942 asupra vaselor germane şi italiene din largul coastelor Africii de Vest, efectuat de o unitate de comando creată de prim-ministrul britanic Winston Churchill şi Special Operations Executive, formată din oficiali militari, printre care se număra şi scriitorul Ian Fleming.

Inspirată dintr-un roman de Damien Lewis şi din documente declasificate ale Ministerului de Război britanic, filmul spune povestea maiorului Gus March-Phillipps, interpretat de Henry Cavill, aflat în fruntea unei echipe însărcinate cu contracararea naziştilor prin tactici de război ''necavalereşti''.

"În stilul tipic al lui Guy Ritchie, este o poveste uşor hiperbolizată'', a spus Cavill, într-un interviu. ''Este versiunea amplificată, mai palpitantă a poveştii, însă prezintă în continuare acele personaje aşa cum au fost, adică indivizi incredibil de curajoşi şi plini de eroism", a spus actorul britanic, în vârstă de 40 de ani.

"Ne-am dorit să ne distrăm", a spus Ritchie. "Filmele pe care le fac sunt atât pentru mine, cât şi pentru ceilalţi. Iar dacă pe mine nu mă distrează, bănuiesc că nu-i distrează nici pe alţii. Aşadar aceasta a fost principala mea misiune". Ritchie, care a colaborat la scrierea scenariului, a spus că această operaţiune "a schimbat modul în care s-au dus apoi bătăliile". "Motivul pentru care există Navy Seals şi SAS şi aşa mai departe este că, de fapt, baza tuturor a fost această misiune. Şi în mare parte, presupun, aceasta este originea întregului principiu Bond", a spus Ritchie.

"Ian Fleming îl presa mereu pe personajul interpretat de mine, Gubbins, să spună povestea. Dar din cauza Legii secretelor oficiale, Gubbins nu a putut să facă asta. Aşa că Fleming a decis că va spune povestea prin intermediul lui James Bond. Luăm, aşadar, parte la naşterea lui Bond prin această poveste", a spus Cary Elwes, care interpretează personajul brigadierului Gubbins "M".

Filmul a fost realizat în Turcia, iar între filmări, Ritchie a organizat întâlniri şi grătare pentru distribuţie şi echipă, a precizat producătorul filmului, Jerry Bruckheimer.

"The Ministry of Ungentlemanly Warfare" este proiectat în cinematografe la nivel global începând din 19 aprilie.

Citit 306 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Aprilie 2024 18:11

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.