Înghețată de vanilie extracremoasă de casă

Înghețată de vanilie extracremoasă de casă
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ingrediente: 250 ml frișcă naturală, 250 ml lapte, 4 gălbenușuri, 100-150 g zahăr tos, ½ păstaie de vanilie.

Preparare: Păstaia de vanilie se taie în două pe lung și se scot semințele. Se pune laptele într-un vas și se adaugă vanilia (semințele și păstaia tăiată) și se fierb. Gălbenușurile se bat cu zahărul până formează o spumă și apoi se adaugă treptat laptele fiert. Crema astfel obținută se pune la fiert pe aburi până se îngroașă un pic. Se așează castronul peste o oală în care fierbe puțină apă și se amestecă cu un tel. Trebuie să ajungă la 70-72 de grade. Se dă la frigider pentru câteva ore. Se scoate din frigider și se mai bate o dată. Separat se bate și frișca. În bolul în care se află crema de ouă se adaugă treptat frișca. Se omogenizează ouăle cu frișca și se obține compoziția de înghețată care poate fi pusă la congelat. Se pune compoziția într-o cutie de plastic cu capac și se pune la congelator. Se amesteca la interval de 30 de minute până îngheață de tot, să nu se formeze cristale de gheață. Se poate servi cu diverse sosuri, de fructe, de ciocolată sau cu sos caramel.

Rețetă pentru sosul caramel

Ingrediente: 200 g zahăr tos, 100 g unt (80% grăsime), 200 ml smântână naturală dulce pentru frișcă (min 30% grăsime), ½ linguriță rasă de sare grunjoasă.

Preparare: Se topește și se caramelizează zahărul. Când are culoarea roșcată, se adaugă 100 g unt și se amestecă. Se adaugă și sarea. Se pune din nou cratița la foc mic. Se încălzește frișca până aproape de fierbere și se toarnă peste caramelul cu unt. Se mai fierbe 5-6 minute. Când sosul a ajuns la o temperatură decentă (cald, dar nu fierbinte) se toarnă într-un borcan din sticlă groasă și lasă la răcit complet, apoi se bagă în frigider.Redactor Sef

 

Citit 1290 ori Ultima modificare Duminică, 09 Iunie 2024 11:14

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.