Ișlere cu cremă de cafea și glazură de ciocolată

Ișlere cu cremă de cafea și glazură de ciocolată
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ingrediente: pentru aluat fraged: 180 g unt cu min. 80% grăsime (moale, la temperatura camerei), 95 g zahăr pudră, 2 ouă, un praf de sare, 1 plic zahăr vanilat, 200 g făină, 70 g cacao; pentru crema de cafea: 390 g lapte condensat îndulcit (gros, la cutie), 195 g unt 82% (moale, la temperatura camerei), un praf de sare, 4 lingurițe de ness cu granulație fină, 1 plic zahăr vanilat, o linguriță de apă; pentru glazură: cca. 150 g ciocolată albă, 50 grame ciocolată neagră

Preparare: Se mixează untul moale cu zahărul, sarea și vanilia și apoi se adaugă treptat ouăle și, la final, făina cu cacao cernute prin sită. După acest moment se începe frământarea, care nu este una clasică, ci mai mult se compactează aluatul. Se răstoarnă aluatul din castron, se învelește în folie alimentară și se pune la rece pentru măcar 2 ore.

Pentru prepararea cremei de cafea se folosesc ingredientele enumerate mai sus. Crema aceasta se poate păstra la frigider și două săptămâni. Cel mai bine se lucrează cu ea direct scoasă din frigider. Aluatul fraged cu cacao, scos din frigider, se lasă pe masa de lucru (învelit în plastic) ca să se înmoaie un pic untul din el. Apoi, pe blatul ușor înfăinat, se face  o foaie cu grosime de cca. 3 mm. Se decupează ișlerele cu un cerc metalic de cca. 5,5 cm diametru, se pun în tăvi tapetate cu hârtie de copt, iar apoi în frigider pentru măcar 20 de minute. Așa se procedează cu tot aluatul. Cuptorul se preîncinge la 170°C (căldură sus+jos+ventilație), respectiv, treapta medie la cele pe gaz. Fursecurile, scoase direct din frigider se coc cca. 10 min la 170°C. După coacere, se așează unele peste altele. Crema de cafea cu lapte condensat se folosește rece. Se șprițează cca. 18-20 g de cremă, se pun căpăcele și se dau la rece pentru câteva ore.

Citit 359 ori Ultima modificare Vineri, 14 Iunie 2024 21:46

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.