Remember. William Golding (1911-1993)

Remember. William Golding (1911-1993)
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Sir William Gerald Golding, romancier britanic, s-a născut pe 19 septembrie 1911, la Newquay, Marea Britanie. A început să scrie la vârsta de 7 ani. A urmat Marlborough Grammar School, apoi în 1930 a mers la Universitatea din Oxford, unde a studiat științele naturii și limba engleză. Prima sa carte, o culegere de poeme, a apărut în 1934.

După ce a fost pe rând actor, marinar şi muzician, a devenit profesor de engleză și filozofie la școala Bishop Wordsworth's School din Salisbury. Primul său roman, "Împăratul muștelor", din 1954, a cunoscut un enorm succes, imediat după apariție. Au urmat alte romane și volume de eseuri: "Moștenitorii", "Fluturele de aramă", "Cădere liberă", "Piramida", "Călătorie la capătul pământului" ș.a.

În 1983, William Golding a fost recompensat cu Premiul Nobel pentru Literatură. În 1988, a primit titlul de cavaler din partea reginei Elisabeta a II-a a Regatului Unit. S-a stins din viață pe 19 iunie 1993, la Cornwall.

Remember, Oameni de seamă, colecție de articole

Citit 355 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Iunie 2024 17:55

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro