Prăjitura „Visul unei nopți de vară”

Prăjitura „Visul unei nopți de vară”
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ingrediente: pentru blat: 450 g făină, 2 ouă, 3 linguri zahăr pudră, 50 g unt, 4 lingurițe miere de albine, 1 linguriță praf de copt, 7 linguri lapte, 2 linguri cacao, câteva picături de zeamă de lămâie; pentru cremă: 700 ml lapte, 2 plicuri budincă de vanilie, 2 linguri cacao, 250 g unt,  200 g zahăr pudră; pentru glazură: 200 g zahăr pudră, zeama de la o jumătate de lămâie, ciocolată rasă pentru decor.

Preparare: Pregătește budinca respectând instrucțiunile de pe ambalaj și las-o la răcit. Spumează untul cu zahărul pudră și amestecă-l în budinca răcită. Într-un bol mare, bate ouăle cu 5 linguri de lapte, zeama de lămâie și amestecă bine. Adaugă făina cernută, praful de copt, zahărul pudră, mierea și untul. Amestecă până obții un aluat omogen pe care îl împarți în două. Amestecă 2 linguri de cacao cu 2 linguri de lapte și încorporează acest amestec în jumătate din aluat. Apoi, împarte fiecare tip de aluat rezultat în două, obținând astfel 4 foi. Întinde fiecare foaie într-o tavă de 25×35 cm tapetată cu hârtie de copt. Coace fiecare foaie în cuptorul preîncălzit la 160°C timp de 10 minute. Lasă-le să se răcească. Prepară crema amestecând un sfert din cantitatea de budincă cu 2 linguri de cacao. Separat, amestecă zahărul pudră cu zeama de lămâie pentru a face glazura și las-o la frigider.

Pentru asamblarea prăjiturii, întinde crema de vanilie peste prima foaie de cacao. Acoperă cu o foaie albă și întinde crema de cacao. Continuă cu o altă foaie albă și întinde restul de budincă de vanilie. Adaugă ultima foaie de cacao și uniformizează glazura de lămâie deasupra. Decorează prăjitura cu ciocolată rasă și las-o peste noapte la frigider.

 

Citit 1210 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Iulie 2024 11:43

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.