Tocăniță de ciuperci în sos de vin

Tocăniță de ciuperci în sos de vin
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tocănița de ciuperci este un fel de mâncare versatil, care poate fi consumată rece sau caldă, distinct sau alături de diverse garnituri. Necesită puține ingrediente, este ieftină și implică un timp scurt de preparare.

Ingrediente: 500 grame ciuperci pleurotus, o ceapă mare, două linguri pastă tomate, 150 ml vin roșu, o jumătate de căpățână de usturoi, sare, cimbru și piper după gust, 50 ml ulei.

Mod de preparare: Ciupercile se spală, se curăță și se taie felii, apoi se călesc în uleiul încins și puțină apă. Ceapa se curăță și se toacă mărunt, apoi se adaugă peste ciuperci, se călesc împreună, apoi se adaugă pasta de tomate diluată în vin, cimbru, sarea și piperul. La sfârșit se adaugă usturoiul tocat mărunt, se amestecă totul și se oprește focul. Preparatul se poate servi cu orez simplu.

Citit 55 ori Ultima modificare Vineri, 09 August 2024 17:57

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.