Dulceață de pepene roșu

Dulceață de pepene roșu
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ingrediente: 1 kg coji de pepene roșu, 1 kg zahăr, 1 l apă, sucul și coaja de la o lămâie, 1 baton de vanilie sau 1 linguriță de esență de vanilie, 1/4 linguriță cu ghimbir răzuit (opțional).

Preparare: Începe cu pregătirea cojilor de pepene roșu. Spală bine cojile, apoi cu o lamă ascuțită îndepărtează partea verde păstrând doar partea albă, care se taie în cuburi mici sau fâșii subțiri. Pune cojile de pepene într-o cratiță cu apă clocotită și fierbe-le 5 minute. Scurge-le și clătește-le cu apă rece. Această etapă ajută la înmuierea cojilor și la eliminarea gustului amar. Într-o cratiță mare, amestecă apa cu zahărul și pune-le la foc mediu. Fierbe amestecul până când zahărul se dizolvă complet și obții un sirop clar. Adaugă cojile de pepene blanșate în sirop. Fierbe-le la foc mic, amestecând ocazional, timp de aproximativ o oră sau până când cojile devin translucide și siropul se îngroașă. Adaugă sucul și coaja rasă de la lămâie, batonul de vanilie tăiat și ghimbirul răzuit. Continuă să fierbi încă 10-15 minute, pentru ca aromele să se întrepătrundă. Pentru a verifica dacă dulceața are consistența dorită, pune o picătură de sirop pe o farfurie rece. Dacă siropul nu curge și se gelifică ușor, dulceața este gata. Dacă este prea lichid, mai fierbe câteva minute și verifică din nou. Toarnă dulceața fierbinte în borcane sterilizate, lăsând aproximativ 1 cm liber la gură. Închide borcanele cu capacele sterilizate și întoarce-le cu capul în jos pentru 5-10 minute, pentru a crea un vid. Lasă borcanele să se răcească complet, acoperite cu o pătură. Depozitează-le apoi într-un loc răcoros și întunecat. Dulceața se poate consuma după câteva zile, când aromele se vor întrepătrunde complet.

Citit 734 ori Ultima modificare Miercuri, 28 August 2024 14:14

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.