Ingrediente: 120 gr unt la temperatura camerei, 75 gr zahar brun, 75 gr zahăr alb, un ou, o linguriță de extract de vanilie, 180 gr faină albă, ½ linguriță de bicarbonat de sodiu, 150 gr ciocolată neagră, ¼ linguriță de sare pentru aluat, ½ linguriță de sare pentru topping.
Preparare: Preîncălzește cuptorul la 180 de grade. Mărunțește ciocolata cu un cuțit. Amestecă untul cu zahărul alb și zahărul brun, cu un mixer, timp de 5 minute, până obții o cremă lucioasă. Adaugă vanilia și oul și mai mixează 20 de secunde. Adaugă făina amestecată cu bicarbonatul, ¼ linguriță de sare și ciocolată. Păstrează câteva bucăți mai mari de ciocolată pentru a o așeza deasupra biscuiților. Amestecă ușor aluatul cu o spatulă, până când devine omogen. Porționează aluatul cu o lingură pentru înghețată sau o lingură normală. Așază bilele de aluat pe o tavă cu hârtie de copt. Peste fiecare bilă de aluat așază 2-3 bucăți de ciocolată și câțiva fulgi de sare. Bagă tava în cuptor și coace biscuiții timp de 10-12 minute sau până când se rumenesc ușor. Trebuie să aibă marginile întărite, dar în mijloc să fie încă moi. Sunt delicioşi și merg serviţi cu o cană aburindă de cafea, ca desert sau chiar la micul dejun.