Salată de icre cu ceapă

Salată de icre cu ceapă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ingrediente:  Icre de crap sărate – 200 de grame, ulei de floarea soarelui – 250 de mililitri, zeama de la 1 lămâie mică, gris – 2 linguri, felii de lămâie, pătrunjel, capere, măsline, etc.

Preparare: Se scurg icrele de lichidul și se curăță de orice urmă de pieliță. Se păstrează cam 1 lingură cu vârf de icre deoparte, restul se pun într-un vas potrivit pentru mixer. Se pune la fiert 100 de ml. de apă. Când apa a dat în fiert, se adăugă grișul în ploaie, amestecând continuu, până s-a îngroșat bine.Se lasă să se răcească complet. Grișul fiert se poate înlocui cu miezul unei felii de pâine albă (cam 35 de grame), înmuiată în apă și bine stoarsă. Când pasta de griș s-a răcit, se pune în castronul pentru mixare, în care se pun și icrele. Se mixează scurt, până când se omogenizează grișul și icrele. Se adaugă zeama de la ½ de lămâie și se începe să se toarne uleiul în fir subțire, mixând în permanență, că la maioneză. Salata de icre se leagă, crește în volum și devine tot mai albă. În final, se adăugă ceapa tocată foarte fin și restul icrelor. Se mixează scurt pentru a nu se sparge icrele adăugate mai pe urmă. Rostul acestora este de a da textură salatei, nu e indicat să le distrugem. Se potrivește gustul cu restul de zeamă de lămâie și sare. Se păstrează la frigider, într-un vas închis, până în momentul servirii și rezistă fără probleme până la 2-3 zile, la frigider.

 

Citit 499 ori Ultima modificare Luni, 18 Noiembrie 2024 17:18

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.