Dorada la cuptor în hârtie de copt

Dorada la cuptor în hârtie de copt
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ingrediente: 1 doradă de aproximativ 400 g, 1 lingură ulei de măsline, sare, piper negru măcinat, câteva felii de lămâie, 2-3 frunze de busuioc proaspăt (sau puțin busuioc uscat), 2 căței de usturoi feliați subțire.

În plus, după gustul fiecăruia, salată pentru garnitură

Preparare: Dorada se o curăță de solzi cu un cuțit și se șterge bine cu servețel de hârtie. Se așează dorada pe o hârtie de copt măricică și se asezonează cu sare și piper atât în interior cât și la exterior. Se feliază o jumătate de lămâie, se curăță  2 căței de usturoi și se feliază si ei. Se stropește interiorul doradei cu puțin ulei de măsline și se umple cu 3 jumatăți de lămâie, 2 frunze de busuioc și câteva felii de usturoi. Se mai pun 3 felii de lămâie și deasupra și câteva feliuțe de usturoi. Se stropește peștele și la exterior cu ulei de masline. Din hârtia de copt se creează un pachețel etanș care să nu permită ieșirea aburului și implicit a sucurilor și aromelor. Peștele se gătește în abur și în suc propriu. Papiotele se modelează de obicei în formă de semicerc prin plierea hârtiei de copt în două și închiderea marginilor libere prin răsucire, ca un feston. Se așează dorada în papiotă pe o tava și se dă la cuptor, pentru 15 minute. Se scoate  tava cu dorada și se lasă peștele „la odihnit”  5 minute, apoi se poate servi cu salată sau cu usturoi. Busuiocul și usturoiul au aromatizat fantastic carnea doradei. Uleiul de măsline s-a amestecat cu sucurile peștelui și împreună au format un sos minunat, numai bun de plimbat bucățele de pâine prin el. Dorada e recomandată pentru frăgezimea și aroma ei, mai ales dacă dorada este gătită în aburi! Carnea e moale și savuroasă, exact cum trebuie să fie. Nimic sec sau înecăcios. Peștele șe așează pe un platou împreună cu toate sucurile din hârtie. Se pune și un pic de salată și se poate combina cu mămăliguță caldă sau cu pâine caldă de casă.

Citit 900 ori Ultima modificare Vineri, 22 Noiembrie 2024 17:47

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.