Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un desert gustos, aromat și pufos, ideală este prăjitura „fagure”. Aceasta este delicioasă și are un aspect deosebit. Pentru a pregăti acest desert avem nevoie de câteva ingrediente și de un plus de imaginație, iar succesul culinar va fi garantat. Dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu.
Ingrediente pentru aluat: 6 ouă, 12 linguri zahăr, 12 linguri ulei,12 linguri lapte, 24 linguri făină, un strop de sare, 1 plic praf de copt, vanilie.
Ingrediente pentru cremă: 1 litru lapte rece, 100 g nucă măcinată, 8 linguri de zahăr, 8 linguri de făină, 4 linguri de cacao, 1 pachet de unt sau margarină, esență de rom după gust.
Preparare
Aluatul: Se amesteca ouăle cu un praf de sare și toată cantitatea de zahăr. Se pune laptele, făina, uleiul puțin câte puțin și la sfârșit se adaugă praful de copt și vanilia. Rezultă o compoziție cremoasă. Încingem forma pe ochiul de aragaz și turnăm grămăjoare cu ajutorul unei linguri. Coacem câte 1 minut pe ambele părți.
Crema: Se amestecă bine făina cu zaharul și cacao, cu un tel, apoi se pune laptele puțin câte puțin, să nu se facă cocoloașe. Se pune vasul pe foc mic și când se face ca o ciulama se dă deoparte și se adaugă un pachet de unt. Se amestecă puțin și se pune din nou pe foc amestecând tot timpul, până se topește tot untul. Dăm deoparte și lăsăm să se răcească puțin. Acum punem esența de rom și nuca. Mixăm bine. Umplem cojile de faguri cu câte o linguriță de cremă rece și lipim cu alta coajă. Sunt foarte pufoși și aromați! Se păstrează foarte bine în cutie de plastic închisă ermetic. Vor fi moi chiar și după o săptămână.