Ingrediente: 4 bucăți limbă de porc, 1 ceapă, bulion sau suc de roșii, 1 foaie de dafin, 1 lămâie, 200 g. măsline, 4 linguri ulei de măsline, sare, piper, după gust. Cele 4 bucăți de limbă se spală, se curăță de grăsime și se pun la fiert. Când furculița intră ușor în carne, înseamnă că este fiartă. Se scoate din cratiță și se curăță de partea albă și aspră. Se lasă să se răcească, se taie pe lățime (bucățile să fie de 1,5 cm grosime). Apa în care a fiert limba nu se aruncă. În ea se pune ceapa tocată și se fierbe. Când ceapa este fiartă se adaugă bucățile de limbă, sucul de roșii și foaia de dafin. Când a dispărut spuma făcută de sucul de roșii, se adaugă uleiul de măsline și măslinele, lăsându-se să mai dea câteva clocote. La sfârșit se adaugă sare, piper și lămâia curățată de coaja și tăiată rondele. Se asezonează cu măsline.
Prepararea maionezei
Pentru a face maioneza, despre al cărei gust specialiștii gastronomi spun că merge foarte bine pusă din belșug peste mâncarea cu limbă, avem nevoie de următoarele ingrediente: două ouă fierte, un gălbenuș crud, ulei cât cuprinde, un vârf de cuțit de sare, zeama de la o lămâie, o linguriță de muștar.
Ouăle fierte se curăță de coajă și se separă albușul de gălbenuș. Se pun gălbenușurile într-un castron adânc sau în bolul mixerului împreună cu sarea și cu lingurița de muștar. Se pisează cu o furculiță și se amestecă ușor până când se omogenizează ingredientele. Apoi se toarnă puțin câte puțin ulei și se continuă mixarea până se obține cantitatea necesară de maioneză. La final, se adaugă zeama de lămâie, pentru albirea și întărirea compoziției. Odată formată maioneza, se adaugă peste limba cu măsline care a fost preparată conform rețetei de mai sus.