Festival Naţional Studenţesc de Modă / Frumuseţea şi eleganţa îşi dau întâlnire la Galaţi

Festival Naţional Studenţesc de Modă / Frumuseţea şi eleganţa îşi dau întâlnire la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sâmbătă, cu începere de la ora 18.00, Sala de spectacole a Casei de Cultură a Studenţilor Galaţi va fi locul de desfăşurare a primei ediţii a Festivalului Naţional Studenţesc de Modă „Extravagance”. Evenimentul are ca scop organizarea unei competiţii în domeniul modei între mai multe trupe de modele, designeri, hair-stylişti şi make-up artişti, reprezentanţi sau colaboratori ai Caselor de Cultură Studenţeşti din ţară.

Designerii participanţi sunt: Ruben Ştir, de la C.C.S. Braşov, Ardelean Aniţa (C.C.S. Piteşti), Dana Ilasc (C.C.S. Iaşi), Dana Simionescu (C.C.S. Timişoara) şi Silvia Alexandra Steriopol, de la C.C.S. Galaţi. Trupele de modele sunt „Agressione Models” (Braşov), „Fashion Models” (Piteşti), „Styl” (Iaşi), gălăţenii de la „aQua Models” şi timişorenii de la „Toni Vlad”. Hair-styliştii participanţi reprezintă casele de cultură din Galaţi, Braşov şi Timişoara. Aceştia sunt: Cristina Chiriac, Adrian Colesniuc şi, respectiv, Dorin Rîncă. La secţiunea make-up, participă Corina Şelaru din Galaţi şi Irina Pădure din Timişoara. La capitolul coregrafie sunt cinci participanţi, reprezentanţi ai aceloraşi oraşe: Luminiţa Negoiţă (Galaţi), Ruben Ştir (Braşov), Dana Simionescu (Timişoara), Lucian Obreja (Iaşi) şi Andrada Preda (Piteşti).

Juriul este format din make-up artisul Alexandru Rădulescu, hair-stylistul Nicoleta Rogoz, designerul Florentina Giol, Irina Naumova (fost manechin la teatrul de modă „Prestige”, din Chişinău) şi Florentina Voicu, reprezentant A.N.S.T., Direcţia Programe Studenţi.

Se vor acorda premii pentru cea mai bună colecţie, cea mai bună coafură, cel mai bun machiaj, cel mai bun show coregrafic şi pentru cel mai bun model. De asemenea, se va acorda şi un Mare Premiu.

Cu începere din anul 2005, Casa de Cultură a Studenţilor gălăţeni a organizat anual un eveniment numit „Gala Extravagance”, întâlnire concepută ca un show de modă, machiaj şi coafuri exclusiviste (haute couture) sau de zi cu zi (pret-a-porter). La baza evenimentului care va avea loc în această sâmbătă se află celebrarea a 50 de ani de activitate a Casei de Cultură a Studenţilor Galaţi.

Citit 2151 ori Ultima modificare Vineri, 04 Noiembrie 2011 18:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.