Acest fel de ciupercă este folosită ca fel de mâncare de sezon, așa că poate fi găsită în lădițe la multe colțuri de drum, gata să fie vândută, fapt ce o face şi sursă de venit pentru unele familii, în această perioadă.
Ingrediente: 400-450 g de hribi, 2 cepe, 1 morcov, o bucățică de țelină, o bucățică de păstârnac, o rădăcină de pătrunjel (dacă este mai mare) sau două, trei (dacă sunt mai mici), o jumătate de ardei gras, 2-3 căței de usturoi tăiați felii, o căniță de borș acru (sau după gust), o lingură bulion sau suc de roșii, 2 frunze de dafin, circa 400 g de smântână, 1 gălbenuș de ou crud, mărar, pătrunjel frunze.
Preparare: Luăm hribii grăsuni, îi curățăm și îi spălăm bine. Hribii sunt ciuperci buretoase, adică încep să absoarbă apă dacă sunt lăsați mult în aceasta, așa că cel mai bine ar fi să îi spălați rapid sub un jet de apă rece, după care să îi așezați pe un ștergar la scurs. După ce se curăță, se taie în bucățele mai mici și mai mari și se pun într-o oală mare cu circa 4 litri de apă, unde se lasă să dea un clocot. După ce au dat în clocot, se adaugă legumele, dar se păstrează o jumătate de ceapă și un sfert de morcov pentru mai târziu. Legumele se taie toate cubulețe și se pun în oală. Ceapa și morcovul păstrate se călesc în ulei pentru a da borșului un gust specific. Se lasă totul să se călească încet și se amestecă destul de des, ca să nu se prăjească prea tare, ci mai mult să facem un amestec de gusturi. După câteva momente, se pune borșul acru, amestecând ușor. După ce s-au împletit toate frumos, se toarnă totul în oală. Următorul pas este să dăm gust borșului, așa că este momentul în care se pun sarea, piperul şi borș acru, după propriul gust. Ultimul pas este smântâna, așa că se pune toată într-un castron și peste ea gălbenușul de ou și se amestecă foarte bine, după care se toarnă totul, cu grijă, în borș. Se lasă să dea un clocot scurt și apoi se poate lua de pe foc. Cât este încă fierbinte, se pune verdeața - pătrunjelul și mărarul - și este gata de mâncat. Se poate servi cu ardei iuți.