Toamna vânătorilor - La iepuri, fazani, mistreţi, dar şi la raţe şi gâşte

Toamna vânătorilor - La iepuri, fazani, mistreţi, dar şi la raţe şi gâşte
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ieri, câteva vârtejuri reci de frunze ruginii s-au învolburat fantomatic pe decorul pastelat al mirificei toamne, al atât de aşteptatului anotimp al slujitorilor Dianei. Ce să fie, ce să fie? E vremea, când rece, când caldă, a răfuielilor fierbinţi, încărcate de nemărginite emoţii, cu urecheaţii pentru care vacanţa s-a terminat. S-a sfârşit deja şi prohibiţia la multe alte specii de vânat ce vieţuiesc pe meleagurile Tutovei şi Covurluiului. Gata, e slobozenie la iepuri şi fazani! La iepuri, da, pe mai toate fondurile de vânătoare ale A.J.V.P.S. Galaţi, de la malul Dunării până hăt, spre nordul judeţului, oamenii în verde au pe unde-şi bucura privirile, pe unde să-şi umple sufletul cu trăiri, altele decât vor fi fost anul trecut.

Ţintele vânătorilor gălăţeni şi tecuceni? Sunt scoase la bătaie aproape toate fondurile asociaţiei de profil. Cele din Lunca Siretului precum „Căprioara”, din Lunca Prutului, precum Zătun sau Vlădeşti, de pe platourile deluroase din nordul judeţului - Vizureni, Rădeşti, Zărneşti, pe Valea Gerului, pe la Călmăţui sau pe fondul de primprejurul pădurii Rareş din imediata apropiere a localităţii Cuca, pe Bălţatu, aproape de Pechea, peste tot e loc de cutreierat cu puşca-n mână şi de dat examen de iscusinţă la întâlnirile cu urecheaţii gata mereu să te lase cu buza umflată, dacă nu eşti atât de priceput să-l cauţi şi să-l ajungi cu plumbii fierbinţi din urmă. La fel, încolo, spre Tecuci, slujitorii Dianei se vor pune şi ei în acest weekend în slujba tentantei chemări ce are ca miez „marea urecheală”. O pot face pe fondurile de vânătoare de la Negrileşti, Nicoreşti, Matca, Furceni, Buciumeni, Gohor şi nu numai. E drept, e liber la vânat iepuri, dar toamna târzie, relativ caldă, i-a lăsat încă liberi pe iepuraşi să se împrăştie peste tot. Doar frigul care va veni îi va strânge în crohurile săpate prin arături. Până atunci, mai mult sport, dragi ortaci vânători! Sport cu răbdare şi câini vrednici Iar dacă n-aveţi răbdare sau picioare vrednice să umblaţi zi lumină cu speranţa dobândirii unui iepuraş în traistă, puteţi să optaţi pentru o ieşire la înflăcăratele săgeţi zburătoare ale fazanilor. Dar şi aici, e musai să aveţi un câine iscusit de vânătoare, altfel truda e în zadar, dar… dacă-i sport, de ce nu? Asta, stimaţi vânători, sâmbătă, să zicem. Duminică, dacă vă încumetaţi, aveţi posibilitatea să vă dovediţi arta, stăpânirea de sine, agerimea ochiului şi iuţeala mâinii la o întâlnire cu mistreţii colţaţi. O puteţi face pe la Siret, pe fondul „Căprioara”, pe la Nicoreşti şi pe la Rădeşti. Iar dacă aceste oferte nu vă tentează şi vă doriţi liniştea unei ieşiri cu un ortac sau doi în preajmă, la pasaj, la raţe sau la gâşte, vă puteţi întinde la drum spre dealurile Vlădeştiului, dar şi pe ogoarele din luncile Prutului şi ale Siretului. Zburătoarele acestea mult râvnite sunt, cum ştiţi, şi mai greu de apropiat şi de luat la ochi. Oricum, nu se poate spune că oferta cinegetică de sfârşită de săptămână nu-i destul de generoasă, nu-i aşa? În rest, s-aveţi ce ştiţi că trebuie în traistă!

Citit 2143 ori Ultima modificare Joi, 10 Noiembrie 2011 23:27

2 comentarii

 • postat de Contra
  Vineri, 11 Noiembrie 2011 16:08
  Lua-i-ar Dracu'!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ion Cuibar
  Vineri, 11 Noiembrie 2011 07:35
  Mare propietar de terenuri este acest AJVPS daca toate salbaticiunile care traiesc ,cresc si se hranesc pe colinele Tutovei Covurluilui si nu numai sunt ale lui.Cat impozit o fi platind pe aceate terenuri si cu ce drept incalca propietarea funciară a adevaraţilor propietari.Au cumva vre-un contract de folosinta ,fie si numai pentru vanatoare ,pentru a putra intra padurea si terenul ,aflate in propietatea mea si pentru care platesc impozit?Cand oare zeiţa Aeqvitas v-a pune la punct zeiţa Diana Felix Lucifera in asa fel incat sa intre in drepturi zeiţa Diana Ephesia ? Sa fie oare nevoie sa se apeleze la Mars pentru a face dreptate ? Cand vom scapa se instituţile abuzive create pe timpul comuniştilor. Va rog sa nu i-mi spune-ţi ca nu am scapat nici de comunişti ,că va cred : Si vă mai rog sa nu i-mi spuneti sa termin cu sfanta propietate ,mai dragă .
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.