Ingrediente. 1,5 kilograme spanac, 2 linguri ulei, 1 ceapă, 1 căpățână usturoi, 2 lingurițe delikat (sau sare și piper după gust), 1/4 pahar cu bulion, 5 pulpe superioare de pui, după gust sare și piper, 3 linguri ulei.
Preparare: Curățăm spanacul, îl spălăm în câteva ape să rămână apa curată. Spanacul îl opărim pentru 3-4 minute, îl lăsăm la scurs și la răcit, apoi îl tocăm mai grosier.
Pulpele de pui, după ce au fost curățate și spălate, se pun la prăjit. Când încep să sfârâie, punem apa, acoperim și lăsăm să se formeze sosul. Întoarcem pulpele pe partea cealaltă și le lăsăm din nou să se prăjească până scade apa de tot și încep din nou să sfârâie. Punem din nou apă și acoperim repede. Când se oprește din clocotit, oprim focul și dăm tigaia deoparte.
Într-o cratiță încingem uleiul și călim ceapa până când începe să se îngălbenească, apoi adăugăm trei căței de usturoi tăiați felii și îi rumenim și pe ei aproximativ 30 de secunde, atât cât să își lase aroma.
Peste ceapă și usturoiul călit punem spanacul. Peste spanac turnăm apă cât să depășească cu un deget. Adăugăm și pulpele cu sosul format. Presărăm și delikatul sau sare și piper, apoi turnăm bulionul. Mai lăsăm 4-5 minute, după care oprim focul.
Dacă sosul este prea subțire se îngroașă cu o linguriță de făină.
După 10 minute, adăugăm restul de usturoi trecut prin presă. Mâncărica este gata și se poate servi.
Specilaliștii în gastronomie spun că pentru a desăvârși gustul acestei mâncări, fie preparăm în paralel și o pâine de casă, căci nimic nu e mai bun decât un sos consumat cu o bucată de pâine caldă de casă. Dacă însă acest lucru nu ne e la îndemână, putem face o mămăliguţă, care va acompania perfect spanacul, fie dacă este gătit cu carne, ca în rețeta de mai sus, fie dacă este acompaniat de ouă ochiuri.