Una dintre cele mai simple și mai gustoase salate este cea de cartofi, ardei grași și roșii. O combinație ideală e formată din cartofi fierti, care sunt sățioși, ardei grași și roșii, care în combinație dau un gust deosebit salatei.
Ingrediente: 3 cartofi mijlocii fierti, 1 ardei gras roșu, 1 ardei gras galben, 1 ardei verde capia, 1 ceapă medie roșie, 2 roșii coapte(tari); dressing: sos vinegreta: 2 linguri oțet natural de mere, 1 lingură de muștar, 1/2 lingura sos de rodie(facultativ), 3-4 linguri ulei de măsline, sare și piper după gust; decor: pătrunjel proaspăt tocat, ouă fierte feliate, 3 bucăți mici de brânză de capră.
Preparare: Vom spăla toate legumele, le vom scoate semințele, apoi le vom usca cu prosoape de hârtie. Cartofii, curățați de coajă, îi vom pune la fiert în apă cu puțină sare. Curățăm și spălăm ceapa, apoi o vom tăia solzisori. La fel vom proceda și cu ardeii. Brânza o vom tăia în cubulețe, iar ouăle fierte le vom taia în felii, la fel și roșiile, precum şi cartofii. Pregătim un bol în care punem cartofii, apoi feliile de ardei și de ceapă, roșiile, după care amestecăm ușor toate ingredientele. Deasupra vom turna sosul și omogenizăm bine. La sfârşit vom orna cu feliile de ou, cubulețele de brânză și pătrunjel verde.