Sparanghelul este considerat una dintre cele mai sănătoase legume, datorită aportului său nutrițional valoros. Planta de sparanghel este folosită în alimentație din cele mai vechi timpuri, fiind numită și ”hrana regilor”.
Ingrediente: 1 legătură de sparanghel verde, 4 căței de usturoi, 1 cartof mijlociu, 2 linguri de smântână, 1 cub de unt, sare, piper și zeamă de lămâie după gust, puțin parmezan ras. Mai ai nevoie de o sită şi un blender vertical.
Preparare: Se rupe sparanghelul uscat sau ațos, îndoindu-i tulpina ușor. În felul acesta te vei asigura că vei lucra doar cu tulpina fragedă. Se toacă usturoiul fin și se taie cartoful și sparanghelul cubulețe. Într-o cratiță topește untul, apoi sotează toate legumele (usturoiul, sparanghelul și cartoful) împreună, adaugă apă cât să acopere legumele. Dacă vrei un gust mai bogat, poți folosi supă de legume strecurată, în loc de apă chioară, sau adaugi un cub de legume. Când legumele au fiert (după aproximativ 10 minute), stinge focul și cu ajutorul unui blender vertical transformă supa în cremă. Pentru a te asigura că supa va fi fină, trece tot lichidul printr-o sită, într-o altă cratiță. Păstrând focul stins, condimentează supa cu sare, piper și smântână, după gust, iar apoi adaugă câțiva stropi de zeamă de lămâie. Servește supa în boluri cu puțin parmezan ras deasupra și serveşte-o cu pâine prăjită.