Ingrediente și trucuri pentru murături tari

Ingrediente și trucuri pentru murături tari
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pentru că nimănui nu îi plac murăturile care și-au pierdut consistența și nu au nici aspect și nici gust plăcut, specialiștii ne învață câteva trucuri utile pentru ca acestea să rămână tari.

Legume de calitate. Folosiți legume proaspete, tari și de dimensiuni potrivite pentru murat.

Frunze adăugate. Puneți în borcan frunze de stejar, frunze de vișin sau frunze de mărar, deoarece acestea conțin tanin, care ajută la menținerea fermității legumelor.

Saramură corectă. Asigurați-vă că respectați proporția corectă de sare în saramură, deoarece prea multă sare poate înmuia legumele, iar prea puțină sare poate duce la alterare.

Borcane bine sigilate. După ce ați umplut borcanele cu legume și saramură, sigilați-le ermetic, pentru a preveni intrarea aerului și pentru a menține murăturile tari.

Păstrare la loc răcoros. Depozitați borcanele într-un loc rece și întunecat, departe de lumina directă a soarelui.

Citit 116 ori Ultima modificare Marți, 21 Octombrie 2025 12:22

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro