Prăjitură "Mozaic" cu nucă și rahat

Prăjitură "Mozaic" cu nucă și rahat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aspectul acestei prăjituri îți atrage privirea din prima, iar combinația de gusturi este divină. Pregătirea acestei prăjituri de casă este simplă, iar rezultatul este peste așteptări.

Ingrediente pentru blat: 120 g făină, 120 g zahăr, 100 g caise confiate, 120 g nucă prăjită, 200 grame rahat, 7 albușuri, 1 pliculeț praf de copt, 1 praf sare.

Ingrediente pentru cremă: 7 gălbenușuri, 150 g zahăr, 250 g unt la temperatura camerei, 1 linguriță extract de vanilie, 2 foi de napolitană.

Preparare blat: Batem albușurile cu un praf de sare. Adăugăm zahărul treptat până când îl vom termina și mixăm în continuare, până când obținem o bezea tare și lucioasă. Lăsăm bezeaua deoparte și amestecăm făina cu praful de copt. Adăugăm rahatul, nuca prăjită și caisele confiate peste amestecul de ingrediente uscate și amestecăm. Caisele confiate pot fi înlocuite cu orice alte fructe confiate. Adăugăm câte o lingură din amestecul de ingrediente uscate peste bezea și amestecăm ușor cu spatula, de sus în jos. Punem compoziţia într-o tavă unsă cu grăsime și tapetată cu hârtie de copt, apoi o nivelăm. Băgăm tava în cuptorul preîncins la 170 de grade, pentru 25 de minute.

Preparare cremă: Mixăm gălbenușurile cu zahărul până când devin pale și cremoase. Punem bolul deasupra unei cratițe cu apă care este la foc mediu. Lăsăm aproximativ 5 minute, timp în care amestecăm continuu. Mixăm untul 2 minute, după care adăugăm câte o lingură din compoziția de ouă până când o vom termina. Compoziția trebuie să fie rece atunci când o adăugăm. Adăugăm apoi o linguriță de extract de vanilie, după care crema este gata.

Pe un platou punem o foaie de napolitană, dar nu înainte de a o unge puțin cu cremă, pentru stabilitate. Punem jumătate din cremă și o distribuim ușor pe toată suprafața foii de napolitană, după care punem blatul. Punem crema rămasă și o distribuim pe toată suprafața blatului, după care acoperim cu foaia de napolitană. Topim puțină ciocolată pentru a decora prăjitura, apoi o lăsăm la frigider două ore, după care poate fi tăiată și servită.

Citit 100 ori Ultima modificare Marți, 21 Octombrie 2025 12:26

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro