Pandișpanul este o prăjitură pufoasă și ușoară, preparată din ouă, făină și zahăr, folosită ca ingredient de bază pentru torturi, rulade sau alte deserturi. Textura sa delicată și gustul neutru îl recomandă pentru a fi combinat cu o varietate de creme, siropuri sau fructe.
Ingrediente: 10 ouă, 10 linguri ulei, 2 căni făină, 2 căni zahăr, coaja rasă de la o lămâie, 10 plicuri de zahăr vanilat, 500 g prune tăiate bucăți, puțină sare, zahăr pudră (pentru decor).
Preparare: Separăm ouăle și batem albușurile spumă cu un praf de sare. Adăugăm treptat zahărul și mixăm până se topește. Amestecăm uleiul cu gălbenușurile, ca pentru maioneză, și le punem peste spuma de albușuri. Adăugăm și coaja de lămâie, zahărul vanilat și încorporăm totul ușor, amestecând cu o lingură de lemn. Cernem făina și o adăugăm, cu mișcări de sus în jos, ca să nu se lase albușurile, în compoziția anterioară. Tapetăm tava cuptorului cu hârtie de copt și turnăm compoziția. Punem din loc în loc bucățelele de prune și băgăm tava la cuptorul încins la 180 grade Celsius, pentru aproximativ 30-35 de minute sau până trece testul scobitorii. Lăsăm să se răcească, pudrăm cu zahăr și servim.

