Tecucenii au făcut senzaţie la “Românii au talent”
Foto: Foto: Pro TV

Tecucenii au făcut senzaţie la “Românii au talent”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* O adevărată „Susan Boyle” de Tecuci – dr. Constanţa Cobzariu * Echilibru, talent şi adrenalină pură în dans pe o chingă – Florin Limbovici *

După ce samuraii Clubului “Akikai” au cucerit România la Pro Tv, alte două super-talente „made in Tecuci” au făcut furori în emisiunea devenită fenomen naţional „Românii au talent”. Vocea de aur a medicului ginecolog Constanta Cobzariu, în vârstă de 56 de ani, a ridicat publicul în picioare şi a preschimbat râsetele ironice cu care fusese întâmpinată, în lacrimi de emoţie şi de admiraţie. Florin Limbovici, de 34 de ani, alpinist utilitar, a dansat pe o chingă, oferind lumii o porţie incredibilă de talent şi adrenalină pură. Poveştile celor doi tecuceni de excepţie ne-au fost oferite de Pro Tv.

Doctoriţa cu voce de aur

Emoţiile teribile şi stângăciile doctoriţei pe scenă au făcut să fie privită cu suspiciune de Mihai Petre, cel mai sever membru al juriului, ba chiar au stârnit râsete ironice în public. În momentul în care a început să cânte “Ave Maria”, cu ochii închişi, cuprinsă de mesajul melodiei pe care au cântat-o voci celebre ale lumii, publicul şi juriul au fost pur şi simplu cuceriţi de vocea ei divină. În ochii câtorva doamne din public au apărut lacrimi. Impresionată, Andra s-a ridicat de pe scaun ca să o aplaude. Doamna doctor a mărturisit că nu are copii, iar soţul, pe care l-a adorat, a murit. Cu zâmbetul pe buze, medicul a mărturisit că nici măcar când intră în sala de operaţii nu are asemenea emoţii cum a avut la „Românii au talent”.

După cum am aflat de la Pro Tv, Constanţa Dorina Cobzariu a visat să fie artistă, cântăreaţă sau balerină. A urmat însă îndemnul părinţilor, mama - medic pediatru, tatăl - economist, şi a ales medicina, ginecologia, mai ales că în acele vremuri comuniste muzica, teatrul şi baletul nu erau considerate meserii de viitor. „În 1999 – 2000, am cântat «Ave Maria» unei colege, tot doctoriţă, îndrăgostită de muzică. Ea m-a certat, «De ce nu mă duc undeva, la un profesionist, pentru a mă afirma?». Au mai trecut nişte ani şi aici trebuie să recunosc că a mai fost o «frână» în viaţa mea şi anume timiditatea. Această barieră a fost înfrântă în ziua când la televizor s-au dat imagini cu câştigătoarea concursului muzical Britain’s Got Talent, Susan Boyle, de o vârstă apropiată cu a mea şi atunci m-am decis să particip şi eu. Într-o zi, asistentele cu care lucrez m-au rugat să le cant.  Toate m-au lăudat şi una dintre ele chiar a intrat pe internet, apoi mi-a scris pe o reţetă că pe data de 13.09.2011 se desfăşoară la Iaşi concursul «Românii au talent» şi că trebuie neapărat să mă prezint”, a mărturisit medicul.

Opinia unanimă a juriului de la Pro TV a fost că locul dr. Constanţa Cobzariu nu este la Spitalul Municipal “Anton Cincu” din Tecuci, ci pe scenă, cântând dumnezeieşte la „Românii au talent”.

L-a lăsat pe Mihai Petre cu gura căscată

Alpinistul utilitar Florin Limbovici, în vârstă de 34 de ani, a ridicat publicul în picioare şi l-a purtat de la extaz la invidie pe cel mai pretenţios membru al juriului, Mihai Petre. Cu o nonşalanţă fantastică şi un echilibru nemaipomenit, Florin a dansat pur şi simplu pe o chingă, suspendată în aer. Mihai Petre l-a urmărit fără să clipească, în vreme ce publicul explodase deja în aplauze şi urale.

„A fost una dintre cele mai mari surprize pe care le-am avut la «Românii au talent» de până acum. M-ai purtat aşa, peste tot, de la bucurie la invidie, pentru că ai un balans fantastic, ceea ce îşi doreşte orice dansator din lumea asta. Dar ce faci tu e atât de special încât m-a lăsat cu gura căscată. Ai fost uimitor, fantastic. Bravo!”, i-a spus entuziasmat Mihai Petre care aproape că nu-şi mai găsea cuvintele. A fost curios să afle cum se numeşte ceea ce face. A aflat odată cu publicul că e vorba de Slackline sportul echilibrului şi al concentrării. În momentul de faţă alături de Comunitatea de Slackline din România, Florin lucrează la proiectul necesar obţinerii recunoaşterii oficiale a acestui sport de către Ministerul Tineretului şi Sportului. 

După cum am aflat de la Pro Tv, Florin s-a născut la Tecuci, de Ziua Femeii, pe 8 martie 1977 şi mai are trei fraţi mai mari. Energic şi zglobiu i-a dat mari emoţii mamei lui. În afară de înot, a făcut mai toate sporturile, iar acum practică slackline şi căţăratul. Şi-a dorit mult să plece în Legiunea Străină, dar nu a reuşit din cauza vizelor necesare. Potrivit Pro Tv, Florin s-a apucat de căţărat din ’92, într-un club montan. Prima dată a văzut un slackline în Franţa, într-un camping de căţărat. Dacă la început nu a fost curios să înveţe, pe urmă şi-a cumpărat chingă, ca să nu se plictisească şi încet-încet a învăţat, ajungând la performanţele de acum, de a dansa pur şi simplu pe frânghie.

Fiecare cu câte trei de „Da” din partea publicului, atât medicul ginecolog Constanţa Cobzariu, cât şi Florin Limbovici s-au calificat în etapa următoare a emisiunii „Românii au talent” şi au toate şansele să ajungă în finală. Noi le dorim mult succes!

Citit 2283 ori Ultima modificare Luni, 27 Februarie 2012 00:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.