Ghid de înţelegere a femeii visurilor tale (I)

Ghid de înţelegere a femeii visurilor tale (I)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Relaxează-te.

Poţi să închizi ochii dacă vrei şi încearcă să inspiri şi să expiri mai profund. Dacă o vei face de câteva ori, vei observa că respiraţia ta va deveni uşoară şi vei putea să te sprijini de spătarul scaunului şi în timp ce îţi rezemi corpul să laşi aerul să iasă din pieptul tău cu o răsuflare prelungă. Acum e mai bine şi simţi cum greutatea cotidiană pe care o purtai cu tine, pe care nici măcar nu o băgai în seamă, se topeşte cu fiecare bătaie a inimii. Gândeşte-te la ieri, la astăzi şi imaginează-ţi cum va arăta mâine pentru tine. Cum ai vrea să te simţi şi ce ai vrea să oferi persoanei de lângă tine în primele zile de primăvară?

Nu suntem la fel

Dar înainte de a lua decizii şi de a aduce încă ceva în viaţa voastră, pentru că ai starea de calm necesară poţi să analizezi câteva idei care sper să ajute în pasul către starea de bine a ta, a voastră. În primul rând trebuie să se conştientizezi faptul că bărbaţii şi femeile nu sunt la fel. Nu doar anatomic. Bărbatul, în general, e caracterizat printr-o dragoste practică în care sunt cuprinse realizările, eficacitatea acţiunilor lor, protecţia şi rezolvarea problemelor prin el însuşi. Trăirile interioare ajung la suprafaţă mai greu, fiind verbalizate foarte rar, el considerând că faptele vor vorbi de la sine. Cu o viaţă interioară bogată în multe cazuri, va fi sărac în comunicarea cu partenera, dovedindu-şi afecţiunea prin oferirea de soluţii şi nu de timp în care să asculte sau de îmbrăţişare care să facă femeia să se simtă înţeleasă.

Dovezi de afecţiune şi înţelegere

Se va ţine cont de faptul că femeile au nevoie constantă de dovezi ale afecţiuni şi înţelegerii, pe care aşteaptă să le primească prin ascultare, prin ajutorul oferit în problemele pe care le întâmpină. Femeia are nevoie să audă că este iubită şi uneori are nevoie să fie auzită în situaţii care nu vor părea importante pentru bărbat; are nevoie de discuţii intime în care lucrurile vor fi îmbrăcate în arabescuri metaforice, are nevoia ca legătura dintre ea şi partener să fie confirmată prin îndreptarea atenţiei şi acordarea de timp doar în ceea ce o priveşte. Astfel, ea se va simţi admirată, recunoscută şi integrată în relaţia cu un bărbat. Sensibilitatea feminină se exteriorizează prin comunicare faţă în faţă, numărul dovezilor că ea există va ajuta la dezvoltarea relaţiei şi la menţinerea stării de bine a ei şi a partenerului. Tot ceea ce îi va oferi posibilitatea de a se manifesta şi a se dezvolta spiritual în cadrul relaţiei va veni să aducă un plus de înţelegere a felului bărbatului de a interacţiona.

Soluţia

... îi vei spune „La mulţi ani!” de ziua ei, de ziua femeii, şi o vei surprinde cu un romantism pe care ea aşteptă să îl manifeşti cu o asemenea intensitate, tu, bărbat cu suflet deosebit, iar tu, femeia visurilor lui îi vei oferi o nouă dovadă că eşti prinţesa din visul lui, prinţesa care a preferat să rămână aici, în realitate, alături de un bărbat. Şi să nu uitaţi… Bărbaţii sunt de pe Marte. Femeile sunt de pe Venus.

Psiholog-psihoterapeut Răzvan Marian Stoian

Citit 1727 ori Ultima modificare Vineri, 02 Martie 2012 18:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.