Animale descoperite prin "touch screen"

Animale descoperite prin "touch screen"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vernisajul expoziţiei „Viaţa în pădure” a avut loc vineri după-amiază, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii. Pentru elevii de la mai multe şcoli şi licee din Galaţi, expoziţia a reprezentat o ocazie de a cunoaşte într-un mod relaxant, dar şi educativ, fauna şi vegetaţia specifice zonelor forestiere.

„Ideea de a organiza această expoziţie a pornit de la faptul că am dorit să valorificăm patrimoniul muzeului, care e atât de abundent. Ne-am gândit că sistemul forestier de pe teritoriul României este cel mai bun exemplu de a ilustra şi exemplifica diversitatea lui vegetală şi animală. Am mers foarte mult şi pe ideea de interactivitate, de a oferi jocuri pentru toate grupele de vârstă: preşcolari au la dispoziţie jocuri cu magneţi sau de potrivit imaginea unui animal în umbra sa, cei de vârste mai mari pot rezolva puzzle-uri, pot afla lucruri suplimentare despre animalele expuse prin intermediul softurilor touch screen sau a documentarelor. Am încercat, şi cred că am şi reuşit, să reprezentăm mediul în care trăiesc aceste animale, pentru a uşura publicului vizitator să înţeleagă locul şi rolul fiecăruia în cadrul ecosistemului forestier”, ne-a explicat muzeograful Mihaela Cristescu, coordonatoarea expoziţiei.

Magnet pentru copii Ecranele multi touch au atras, ca un magnet, copiii care se îmbulzeau să rezolve un puzzle digital sau să potrivească imaginea unui animal în umbra lui. Sunete de uimire şi de încântare scoteau aceştia în timp ce priveau un porc mistreţ, un urs sau un ren în mărime naturală. Managerul instituţiei, Camelia Burluc, a invitat părinţii şi nu numai să îşi aducă copiii la muzeu, pentru a descoperi o parte din tainele vieţii în pădure. Expoziţia este organizată de instituţia gazdă, în colaborare cu Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Galaţi şi Direcţia Silvică Bacău – Ocolul Silvic Căiuţi şi poate fi vizitată în perioada 2 martie 2012 – 2 martie 2013.

Citit 1034 ori Ultima modificare Vineri, 02 Martie 2012 20:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.