Great Russian Ballets, la Galaţi, cu spectacolul "Giselle"

Great Russian Ballets, la Galaţi, cu spectacolul "Giselle"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Great Russian Ballets prezintă producţia „Giselle” într-un turneu în România, în perioada 1 - 14 mai, spectacolul urmând să fie prezentat şi la Galaţi, la Teatrul Muzical „Nae Leonard”, pe 2 mai, la ora 19.30.

Spectacolele din România prezentate de Great Russian Ballets fac parte din turneul mondial din 2012 pe care ansamblul l-a început în Statele Unite ale Americii şi Canada.

"Giselle" este una dintre cele mai cunoscute capodopere romantice, în două acte, pe muzica lui Adolphe Adam şi în coregrafia lui Marius Petipa, creată în 1884. Producţia "Giselle", în versiunea actuală, a fost prezentată pentru prima dată de Baletul Rus (Les Ballets Russes) în 1910, la Palatul Garnier din Paris.

Rolul lui Giselle, unul dintre cele mai căutate în balet, cerând atât perfecţiune tehnică, cât şi graţie şi sensibilitate, este interpretat în spectacol de Tatiana Bolotova, solistă a Baletului de stat rus din Moscova, sub conducerea lui Veceslav Gordeev. Frumuseţea şi abilităţile sale fizice au ajutat-o să ajungă la cel mai înalt nivel de profesionalism în dans. În afara rolului Giselle, ea a interpretat un alt rol extrem de dificil, cel al lui Odette-Odile din "Lacul Lebedelor". A interpretat, de asemenea, roluri principale în "Spărgătorul de nuci" (Maria), "Frumoasa din pădurea adormită" (prinţesa Aurora), "Don Quijote" (Kitri) şi multe altele.

Prim-solistul spectacolului va fi câştigătorul premiului Petipa Dimitry Kotermin. El a interpretat roluri de mare anvergură ale baletului classic: "Lacul lebedelor" (prinţul Siegfried), "Giselle" (prinţul Albreht), "Frumoasa din pădurea adormită" (prinţul Desire), "Spărgătorul de nuci" (prinţul), "Chopiniana" (poetul) şi multe altele.

Citit 1997 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Aprilie 2012 13:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.