Ce legătură este între forma legumelor şi anumite organe ale corpului

Ce legătură este între forma legumelor şi anumite organe ale corpului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Forma unor fructe şi legume trimite deseori cu gândul la anumite organe ale corpului. O simplă coincidenţă, imaginaţie vizuală sau, pur şi simplu, tendinţa unora de a găsi similitudini între lucruri care aparent nu au nicio legătură, am putea spune. Totuşi, oamenii de ştiinţă americani au descoperit că legătura dintre forma legumelor sau a fructelor şi părţile corpului nu se opreşte doar la aspect, se arată pe wellsphere.com. Spre exemplu, avocado, un fruct care creşte în ţările calde, are o formă ce aminteşte de uter. Analizele au arătat faptul că fructul conţine o cantitate însemnată de acid folic, o vitamină care reduce simţitor riscul de dezvoltare a celulelor canceroase în această zonă. Mai mult, acidul folic este recomandat femeilor în timpul sarcinii.

Cartoful dulce este o legumă care aduce, prin forma sa, cu pancreasul. Asemănător morcovului, cartoful dulce conţine o cantitate mare de beta-caroten, substanţă care dă legumei o culoare portocalie specifică. Mai multe studii recente au arătat faptul că beta-carotenul este deosebit de important în prevenirea cancerului pancreatic, una dintre cele mai severe tipuri de tumoare malignă.

Vinul roşu, mereu surprinzător

Deşi binecunoscut pentru efectele benefice asupra sângelui, vinul obţinut din struguri negri ţine capul de afiş al acestei liste. Vinul roşu este foarte bogat, spun cercetătorii, într-o substanţă numită resveratrol. Resveratrolul este considerat drept cel mai puternic antioxidant, având puterea de a regenera şi reechilibra întregul sistem sangvin. Deşi vestea este bună pentru consumatorii frecvenţi ai băuturii lui Bachus, companiile farmaceutice au scos deja pe piaţă capsule cu vin roşu fără alcool.

Asemănări sunt şi între aspectul unei felii de roşii şi cele patru camere ale inimii sau între o felie de morcov şi ochiul uman. O nucă desfăcută arată ca un mic creier cu cele două emisfere, în timp ce două boabe de fasole aşezate una lângă alta trimit cu gândul la rinichi. Studiile au arătat, de asemenea, că legătura nu se opreşte nici în aceste cazuri doar la aspect.

Citit 11737 ori Ultima modificare Miercuri, 29 August 2012 19:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.