"După dealuri", în topul celor mai bune filme ale anului 2012 alcătuit de revista Sight & Sound

"După dealuri", în topul celor mai bune filme ale anului 2012 alcătuit de revista Sight & Sound
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lungmetrajul "După dealuri", regizat de Cristian Mungiu, figurează pe locul al optulea în topul celor mai bune filme ale anului 2012 alcătuit de prestigioasa revistă Sight & Sound, publicat ca în fiecare an la începutul lunii decembrie, relatează hollywoodreporter.com. Topul revistei Sight & Sound - considerată un echivalent britanic al publicaţiei franceze Cahiers Du Cinema - a fost alcătuit pe baza voturilor exprimate de 100 de critici de film.

Filmul "După dealuri", de Cristian Mungiu, ocupă poziţia a opta în acest top prestigios, în fruntea căruia se află pelicula "The Master", de Paul Thomas Anderson, a cărui imagine a fost realizată de Mihai Mălaimare Jr. Potrivit presei internaţionale, "The Master" este considerat unul dintre marii favoriţi la trofeele decernate în sezonul premiilor de la Hollywood.

Pe locul al doilea se află pelicula "Tabu", regizată de Miguel Gomes, recompensată cu Alfred Bauer Award şi FIPRESCI Prize la Festivalul de la Berlin 2012, ce a fost nominalizată şi pentru Ursul de Aur.

Filmul "Amour", de Michael Haneke, laureat cu Palme d'Or la Cannes 2012 şi desemnat cel mai bun lungmetraj al anului la gala premiilor decernate de Academia de Film Europeană, se află pe locul al treilea.

Pe locurile următoare se află peliculele "Holy Motos", de Leos Carax, "Beasts of the Southern Wild", de Benh Zeitlin, "Berberian Sound Studio", de Peter Strickland, "Moonrise Kingdom", de Wes Anderson şi, la egalitate, filmele "După dealuri", de Cristian Mungiu, "Cosmopolis", de David Cronenberg, "Once Upon a Time in Anatolia", de Nuri Bilge Ceylan, şi "This Is Not A Film", de Jafar Pahani şi Mojtaba Mirtahmaseb.

"După dealuri" este propunerea României la Oscar, la categoria "cel mai bun film într-o limbă străină".

Citit 1106 ori Ultima modificare Luni, 03 Decembrie 2012 13:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.