Cinci remedii naturiste împotriva mătreţii

Cinci remedii naturiste împotriva mătreţii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Infuzie cu urzici

Infuzia de realizează punând în apă fierbinte (un litru), un pumn de urzici uscate. Adăugaţi zeama de la o jumătate de lămâie, apoi clătiţi părul după spălare cu această infuzie. Nu clătiţi cu apă după utilizarea infuziei.

Masaj capilar cu ulei de ricin şi zeamă de lămâie

O dată la trei zile se face un amestec dintr-o lingură ulei de ricin şi zeama de la o jumătate de lămâie. Se masează scalpul cu un tampon de vată îmbibat în amestecul uleios. Se lasă să acţioneze până dimineaţă, apoi se curăţă părul cu şampon.

Muşeţel, oţet şi mere

Se  face un decoct obţinut din fierberea unui măr tăiat în patru într-un litru de apă. Când e fierbinte se adaugă 3 plicuri de muşeţel şi se obţine astfel infuzia de plantă. Apoi de adaugă 3 linguri de oţet. După spălarea părului se aplică soluţia fără a se clăti după. Această metodă duce la o uşoară decolorare a părului.

Suc de morcovi şi zeamă de lămâie

Mătreaţa poate fi combătută şi cu o mască din morcovi şi lămâie.. E nevoie de un morcov şi o jumătate de lămâie mică, cu tot cu coajă. Acestea se pasează cu blenderul, iar amestecul obţinut se aplică, prin masaj, pe scalp, dar se poate întinde şi pe restul părului, fiind hrănitor. Se foloseşte o dată la 3-4 zile şi se lasă să acţioneze o jumătate de oră.

Aplicaţi pe scalp bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este un foarte bun remediu antifungic. Astfel, se poate aplica o lingură cu bicarbonat la rădăcina părului, se masează bine şi apoi se clăteşte. Acest remediu poate fi folosit la fiecare spălare, iar după ce şi-a făcut efectul, se poate rări utilizarea lui, la două-trei ori pe lună.

Citit 13422 ori Ultima modificare Vineri, 01 Februarie 2013 18:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.