VIDEO / România, prezentă la cea de-a 63-a ediţie a Festivalului de Film de la Berlin

VIDEO / România, prezentă la cea de-a 63-a ediţie a Festivalului de Film de la Berlin
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pelicula românească "Poziţia copilului", în regia lui Călin Peter Netzer, concurează pentru Ursul de Aur la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, care dă startul pe 7 februarie celei de-a 63-a ediţii a celei mai importante competiţii de producţii de film din întreaga lume.

Filmul "Poziţia copilului" vorbeşte cu emoţie dar şi cu umor despre relaţia dintre o mamă dominatoare şi fiul ei adult. Este un film despre traumele sufocării copiilor prin dragoste, despre amprentele pe care le lasă părinţii asupra personalităţii copiilor. În acelaşi timp, filmul este o radiografie a "high-class-ului" românesc contemporan, vorbind despre trafic de influenţă şi corupţie la nivel mic în instituţiile de bază ale societăţii şi extensiile acestora asupra întregului sistem socio-economic din România de azi.

Protagonişti sunt Luminiţa Gheorghiu ('Moartea domnului Lăzărescu') şi Bogdan Dumitrache ('Din dragoste cu cele mai bune intenţii'). Din distribuţia filmului mai fac parte Nataşa Raab, Ilinca Goia, Florin Zamfirescu, Cerasela Iosifescu, Mimi Brănescu şi Vlad Ivanov.

Citit 845 ori Ultima modificare Marți, 05 Februarie 2013 12:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.