Performanţă de excepţie! Gălăţeanca Irina Popa, noua revelaţie a jazz-ului

Performanţă de excepţie! Gălăţeanca Irina Popa, noua revelaţie a jazz-ului
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

După ce şi-a adjudecat marele Trofeu şi Premiul Presei la Mamaia, gălăţeanca Irina Popa tocmai a fost recunoscută drept „Revelaţia anului” la Gala Premiilor de Jazz 2013 (pe 2012) - Ediţia a X-a plus 1

Onorantul premiu, pe care artista îl împarte cu „The Sinners” ("Păcătoşii") care o acompaniază - Mugurel Vrabete, Relu Biţulescu şi Cornel Cristei - i-a fost acordat pentru prezenţa mult aplaudată la Sibiu, la Jazz Festival 2012, dar şi pe scena Teatrului „Toma Caragiu” din Ploieşti, la Valentine’s Jazz 2013. La finele acestui recent spectacol senzaţional, unde Irina şi Păcătoşii au reuşit să ridice publicul în picioare de câteva ori, artista a fost proclamată oficial noua vedetă a muzicii interpretative de jazz de către nimeni altul decât Alexandru Şipa, mare om de jazz, preşedintele Fundaţiei MUZZA.

Vis împlinit

Cum de-a ajuns Irina de la muzică pop la jazz mai ales, dopă cele două colaborări de succes cu trupa Amadeus şi cu Andrei Rizo & Sebastian Crayn? Totul i se datorează compozitorului şi pianistului Cornel Cristei, fost component al trupei „Roşu şi Negru”, care i-a propus un material de excepţie, transformat în albumul „The Dream”. Un album curajos, avangardist, care îi oferă ascultătorului toate perspectivele muzicii jazz şi a cărui lansare i-a deschis practic porţile către evenimentele de anvergură ale muzicii jazz şi către inimile împătimiţilor acestui gen.

Luptătoare înnăscută

Pentru Irina Popa titlul de „Revelaţia anului” în jazz reprezintă încă un trofeu câştigat pe merit, cu enorm de multă muncă, un trofeu care îi confirmă valoarea, dar o şi obligă să urce tot mai sus în constelaţia muzicii. Artista este o luptătoare şi munceşte enorm pentru a ajunge acolo unde îi este locul, şi asta fără a apela nici măcar o clipă la „reţeta” cântăreţelor de playback care umplu televizoarele ecranele şi radiourile.

Nimeni nu e profet în… oraşul lui

Ascultaţi pe youtube, invitaţi să cânte în diverse cluburi din Bucureşti şi din ţară, Irina Popa & The Sinners sunt mereu primiţi cu multă căldură. Vine logică întrebarea de ce gălăţenii nu o pot asculta pe Irina, live, aici. „Cred că la această întrebare ne pot răspunde cei ce se ocupă de cultura acestui oraş. Din păcate, exact în oraşul ei natal, Galaţi, forurile de cultură i-au refuzat participarea la diverse manifestări culturale locale pe motiv că nu ştiu cine este Irina Popa…”, ne-a mărturisit cu  nedumerire Anca Cârciumaru, impresara Irinei Popa. Irina le transmite tuturor fanilor ei multă sănătate şi speră ca în cat mai scurt timp să vină cu trupa ei şi să susţină câteva spectacole care să electrizeze publicul. Îi este dor de Galaţi şi de gălăţeni!

Citit 2115 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Aprilie 2013 17:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.