Idei utile pentru meniul de Paşte

Idei utile pentru meniul de Paşte
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Paştele este una dintre cele mai importante sărbători ale anului, care le de prilejul gospodinelor să-şi pună imaginaţia şi mai ales talentul culinar la încercare, pentru mese cât mai deosebite. Chiar dacă, cu siguranţă, majoritatea dintre dumneavoastră au stabilit cu ce bucate îşi vor delecta familiile şi invitaţii, iată câteva sugestii de preparate, dar şi mici ponturi care vor fi apreciate de cei dragi.

Aperitive

Drob de miel - carnea de miel este, în general, nelipsită din preparatele de Paşte, iar drobul de miel este gustos şi uşor de preparat.

Ouă umplute - dacă nu ştiţi ce să faceţi cu ouăle de Paşte rămase nemâncate, ar trebui să pregătiţi ouă umplute. Sunt uşor de preparat şi foarte gustoase.

Aperitive pe bază de aluat - sunt soluţii foarte bune nu doar pentru bufeturile suedeze, ci şi pentru a-i ţine pe musafiri ocupaţi până termini de aranjat masa. Pentru a umple aceste aluaturi nu există limite de creativitate, pentru că se pot folosi nu doar legume şi fructe crude, ci şi diverse paste pe bază de brânza, carne sau legume.

Ouăle vopsite, nelipsite pe masa de Paşte

Ştiai că se pot vopsi ouăle în albastru folosind afine conservate sau în portocaliu utilizînd morcovi? Ori că se poate obţine culoarea verde din spanac, iar roşul din suc de rodie?

Ciorbe

Ciorba de miel - pe lângă beneficiile nutriţionale pe care le oferă organismului, este o mâncare delicioasă, care aduce savoare mesei de Paşte. Pe lângă celelalte preparate tradiţionale, bogate în grăsimi, ciorba de miel vine ca o alinare pentru stomac, uşurând digestia.

Ciorba rădăuţeană - este una dintre cele mai căutate ciorbe, fiind ca o “soră mai mică” pentru ciorba de burtă. Având la bază carnea de pui, acest fel de mâncare este mai puţin gras decât preparatul obţinut din burtă, însă aproape la fel de gustoasă.

Feluri principale

Stufat de miel - este o mâncare tradiţională, care se prepară, în general, o singură data pe an. De Paşte, la tăierea mielului, ceapa verde şi usturoiul verde sunt proaspete şi subţiri şi dau aromă minunată stufatului de miel.

Frigărui de miel la grătar - carnea de miel este un preparat nelipsit de pe masa de Paşti, fiind apreciată datorită frăgezimii şi savoarei aparte. Dacă optaţi pentru petrecerea Paştelui în aer liber, delicioasele frigărui de miel nu trebuie să lipsească, deoarece au un gust extraordinar şi sunt foarte uşor de pregătit.

Sarmale în foi de varză - nu pot lipsi de la o masă tradiţională, mai ales una de sărbătoare. Pregătiţi-le aşadar învelite fie în foi de varză, fie în foi de viţă.

Ardei umpluţi cu carne - sunt o alternativă foarte gustoasă şi mai rapidă decât sărmăluţele. Carnea fiartă în ardei capătă un gust deosebit, fiind o idee foarte bună de fel principal pentru un prânz în familie sau cu prietenii.

Dulciuri

Cozonac cu nuci şi migdale - este destul de des întâlnit pe mesele românilor la sărbătorile mari de peste an, însă adaosul de migdale va da cozonacului un gust mult mai bun şi mai aromat.

Cozonac cu rahat - este unul dintre preparatele culinare cu care românii îşi omenesc oaspeţii, de obicei în preajma marilor sărbători religioase (Crăciun, Paşte). Cozonacul cu rahat este un produs uşor de preparat, care nu necesită prea multe ingrediente.

Pasca cu brânză şi stafide - alături de cozonac, ouăle roşii şi drobul de miel, pasca cu brânză este un preparat care nu trebuie să lipsească de pe masa de Paşte. Spre deosebire de alte preparate, pasca necesită ceva mai multa atenţie, un plus de migală şi multă răbdare.

Băuturi

De pe masa de Paşte nu lipsesc băuturile tradiţionale: băuturi spirtoase pentru începutul mesei şi vinuri pentru a acompania mâncărurile servite. Însă ar fi bine să nu ocoliţi nici băuturile din fructe, precum shake-ul de kiwi sau banane ori de avocado ori limonadele din banane ori piersici.

Citit 1344 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Mai 2013 16:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.