Cristina Diaconu, o voce de aur a Teatrului Muzical: „Mă simt în largul meu pe scenă”
Foto: Foto: Andrei Ungureanu

Cristina Diaconu, o voce de aur a Teatrului Muzical: „Mă simt în largul meu pe scenă”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cristina Diaconu este una dintre vocile cele mai bune pe care le are Teatrul Muzical „Nae Leonard”. Prezenţă foarte agreabilă, cucereşte publicul de toate vârstele prin roluri diverse, pe care le interpretează cu talent, dăruire şi naturaleţe.

„Noţiunea de teatru, de a juca un rol, am învăţat-o de la tatăl meu, Mitică Boghici, chitarist, fondatorul trupei „Axa”, care a activat mulţi ani la Casa de Cultură din Târgu Bujor”, îşi începe Cristina povestea. „Tata, care întotdeauna avea câte o carte interesantă de terminat sau o alta de început, a reuşit să sădească în mine dorinţa de a juca roluri - de profesor, de beţiv, de ţăran. Mai târziu am aflat că nu e de-ajuns să gesticulezi, să mimezi, ci mai trebuie să şi simţi la fel ca personajul pe care-l joci. Nu văzusem o piesă de teatru în viaţa mea - mă refer la cele cu actori, pe o scenă. Vedeam doar oameni adevăraţi care-şi jucau rolurile vieţii, aveam capacitatea să-i observ... Teatrul Muzical „Nae Leonard” este pentru mine un vis împlinit. Acum patru ani m-am prezentat la un casting, la teatru. Am cântat „Je t’ aime” cum nu mai cântasem niciodată până atunci şi am dansat „Blue suede shoes”, alături de un balerin din teatru, foarte talentat, totul fără nicio pregătire şi a ieşit perfect. Nu credeam în mine pe atunci. Am fost distribuită întâi în rolul Pira, din „Pierduţi în dragoste” - o ţigancă venită din India care se îndrăgosteşte subit de un român. Au urmat „Amintirile lui Nică”, adaptare după Amintirile lui Creangă, în care joc rolul principal: însuşi Nică năstruşnicul... Mare satisfacţie mi-a adus acest rol. Pentru a-l descoperi pe Nică, am cotrobăit prin cotloanele bine ascunse ale copilăriei mele. Şi am fost eu, acum, să zicem, 24 de ani în urmă. Lucru care mi-a folosit de minune, acolo, pe scenă, în faţa unui public avizat. A mai fost un spectacol foarte drag mie „Scandal la bal”, în care am jucat rolul fetei mijlocii a împărătesei. Au fost şi multe alte spectacole în care am evoluat în rolul care-mi place cel mai mult, de fapt e rolul vieţii mele - acela de cântăreaţă, de solistă. „Cabaret” a  fost o mare provocare, privind dificultatea pieselor abordate: „Cry baby” a lui Janis Joplin sau „Show me how you burlesque”, a Christinei Aguilera. În ultima premieră a Muzicalului, „Ai carte, ai party”, sunt vrăjitoarea cea rea, sexi şi rea: greu personaj!”, afirmă Cristina Diaconu.

„Îmi place să bucur oamenii cu vocea mea”

În afara teatrului, îndrăgita solistă e tot artistă: „Îmi place să bucur oamenii cu vocea mea, îi fac să simtă că trăiesc, că iubesc... Cânt cu o trupă la diverse petreceri, repertoriul este ales după sufletul meu şi cuprinde de la folclor şi muzică lăutărească, până la pop, pop-rock şi chiar jazz”. 

Când vine vorba despre admiratori, Cristina afirmă cu modestie: „Uneori sunt admirată, dar cred că doar atunci când sunt pe scenă şi interpretez o melodie sau joc un anumit rol. Îmi place scena, aş putea să dorm, să mănânc, să trăiesc în orice moment pe scenă. E ca un fel de locuinţă. Şi de cele mai multe ori mă simt în largul meu pe scenă, iar în afara ei mai puţin”. Cel mai mare vis al Cristinei este legat de Alex, fiul său, care are aproape şase ani: „Mi-ar plăcea să trăiesc ziua în care să stau în sala teatrului şi fiul meu să joace un rol pe scenă. Este un leu ambiţios, care va ajunge un mare pianist”.

„Scena teatrului, dar şi culisele, m-au făcut să am mai multă încredere în mine, să aspir mai mult, să am vise cu mult mai înălţătoare. Şi, mai ales, m-a învăţat să zâmbesc, chiar şi atunci când, poate, mă apasă unele probleme cotidiene”. Şi mai are un vis Cristina: „Să-mi fac un album şi să devin cunoscută în toată ţara”. Ascultătorii postului Pro FM lider FM cunosc deja melodia „Mi corazon”, compusă de Bogdan Ioan.

Citit 3956 ori Ultima modificare Luni, 06 Mai 2013 14:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.