Ora de cocktail - Big Sweet Banana

Ora de cocktail - Big Sweet Banana
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Meseria de barman îţi dă posibilitatea sau îţi satisface plăcerea de a te exprima, la un moment dat, prin compoziţii proprii, simbioze de gusturi şi culoare pe care tu le armonizezi într-un banal pahar de sticlă cu care însă reuşeşti, sau nu, să schimbi o stare de spirit mai puţin benefică la un moment dat, într-una bună, energică şi în deplină armonie cu muzica, ambientul unui club de calitate.

Este cazul unei băuturi, creată de colaboratorul nostru Dan Ghioc (acesta nu contestă că ea ar putea fi deja printre cele 1.350.000 de băuturi consemnate pe hârtie, sub altă denumire, însă, la momentul creării ei, a folosit doar imaginaţia, fără a apela la nicio sursă de inspiraţie).

Este vorba de BIG SWEET BANANA, cocktail propice perioadei de post în care ne aflăm, deoarece nu conţine alcool.

Ingrediente: 1 banană şi ½, 100 ml nectar de kiwi, 10 ml fresh de lime, 20 ml sirop de grenadine, gheaţă pisată.

Metoda: blend

Pahar:  huricane

Puneţi toate ingredientele într-un blender, adăugaţi gheaţă pisată şi porniţi blenderul până când amestecul devine foarte pufos. Turnaţi conţinutul acestuia în hurricane glass. Decoraţi cu banană, philosys, carambola sau maraschino cherry.

Acest cocktail a fost făcut şi consemnat de Dan Ghioc, bar manager, absolvent Absolut Akademi Sweden.

Citit 948 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.