Tunisia, ţara soarelui

Tunisia, ţara soarelui
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

E soare tot timpul anului, are plaje fascinante şi e un loc numai bun să îţi petreci vacanţa. Din noiembrie şi până în aprilie vremea este foarte schimbătoare: poţi începe ziua tremurând, deşi este foarte frumos afară, iar după-amiaza să o petreci sub o ploaie fierbinte. Putem alege hoteluri de lux sau centre spa de vis, putem descoperi în Tunisia o cultură şi o civilizaţie fascinante.

Ce vizităm?

Matmata este unul dintre cele mai faimoase sate din Tunisia datorită faptului că a fost locul de filmare al unor scene din Războiul Stelelor.

Medina, sau vechiul cartier, din Tunis, a fost construită în secolul şapte. Este un oraş în oraş, un labirint oval de străzi unduitoare şi strâmte. Tunis a fost considerat unul dintre cele mai mari şi mai bogate oraşe ale lumii islamice şi Medina sa este practic mărturia fostei grandori.

Cartagena conţine situri romane, include teatre, temple, vile şi băi, care pot fi văzute de vizitatori. Multe dintre situri sunt ruine acum, printre care amfiteatrul roman şi băile romane ale lui Antoniu, odată cele mai mari băi construite de romani. Situat în suburbiile capitalei Tunis, vechiul oraş fenician şi apoi roman îşi dezvăluie şi astăzi o parte din istoria lui tulburătoare, o poveste a succesului şi a decăderii, a distrugerii şi a reconstrucţiei. Cartagena a fost competitorul pentru control regional şi putere al Romei şi a fost ştearsă în cele din urmă de pe faţa pământului.

Amfiteatrul şi Coloseumul El Jem - Construit în secolul 3, este unul dintre cele mai mari amfiteatre ale lumii antice. E considerat al treilea ca importanţă după amfiteatrele din Roma şi Verona.

Dougga şi Bulla Regia - Dougga este situată în munţii Tunisiei, la aproape 550 metri deasupra nivelului mării, într-o zonă dens populată de numizi. Dougga şi Bulla Regia evidenţiază, diferit, o civilizaţie avansată pe care lumea contemporană cu greu şi-o poate închipui pentru acea vreme.

Muzeul Bardo este un tur în istoria Tunisiei şi nu trebuie ratat. Mozaicurile romane sunt atracţia principală a muzeului.

Sahara. Nu poţi merge în Tunisia fără să faci un safari în deşert. Cu oaze, aşezări berbere, munţi arizi sau dune gigant, deşertul oferă aventură şi magie, totul fără a fi nevoit să renunţi la confort.

Moscheea Zitouna datează din anul 860. Este singura moschee din oraş care poate fi vizitată de cei care nu sunt musulmani, însă chiar şi aici accesul este limitat la o parte din edificiu.

Souks el-Attarine este locul de întâlnire al multor producători de parfumuri - aici se găsesc multe magazine cu uleiuri aromatice şi condimente.

Nu trebuie să ratăm Sidi Bou Said, un sat fermecător colorat în albastru şi alb, aşezat pe culmile dealurilor ce străjuiesc Golful Tunis, dar nici celebrul lac de sare.

Bogăţie

O vacanţă în Tunisia poate fi fascinantă. Avem soare tot timpul anului. Plaja se întinde pe mai mult de 1.000 km de coastă. Găsim hoteluri şi piscine luxoase. Vestigii arheologice impresionante. Natura este copleşitoare. Mâncarea excelentă. Pieţe bogate. Şi pentru a trăi toate aceste experienţe avem de zburat doar trei ore cu avionul.

Citit 1230 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.